perjantai 11. huhtikuuta 2014

Palovaroitin toimii

Kun ystävä naamakirjassa kertoi, että heillä töissä (yleisessä saunassa) aiotaan järjestää sinapin paremmuustestaus, niin minä Pavlovin koirien sukulainen olin kauppaan mennessäni aivan varma, että tänään on sauna- ja kiuaslenkkipäivä. HooKoon blöö hyökkäsi mukaani kera mozzarellapalleron, luulen kyllä, että minun olisi pitänyt ottaa jotain stydimpää juustoa, mutta ans´ kattoo ny.

Nyt on saunassa käyty ja naapurit saatu varpailleen. Nimittäin kun puolivälissä saunomista kävin vilvoittelemassa ensin parvekkeella ja sitten ajattelin ottaa folioon kääriytyneen lenkin pois kiukaalta loppulöylyjen ajaksi, niin helvetillinen härdelli alkoi. Palohälytin toimii erittäin hyvin. Liian hyvin, voisin jopa sanoa, vähän jos maggara höyryää, niin heti aletaan metelöimään.

Siinä minä sitten taas kirmailen maggarapaketin kanssa nakuna ympäri residenssiä, kunnes keksin, että parvekkeen ovi on auki. Foliopaketti sinne, saunan ovi kiinni ja armotonta löyhytystä palohälyttimen alla. Vielä liesituuletin päälle ja ongelma oli korjattu toistaiseksi. Kukaan ei tullut ovelle koputtelemaan. Luojan kiitos! Pääsin takaisin saunaan rauhoittumaan, mutta meditaatiohetki kyllä katkesi pahasti.

Tänään on luvassa pikkupullo punkkua, saunalenkkiä ja sinappia, Kahden kerroksen väkea, ja jos oikein jalka vippaisee, niin kylille ajattelin matkata. Ei kyllä pitäisi, koska raha-asiat, mutta helkkari, tahdon nähdä ihmisiä. Tahdon puhua muustakin kuin työasioista. Rilluttelemaan tekisi mieli.

***
Ei toimi. Mozzarella nimittäin, laski nesteet pussin pohjalle ja juuttui folioon kiinni. Mutta tuli sitten sekin testattua. Bad idea.

Ei kommentteja: