keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ei tarkoittaa E I ! Prkl.

Kun odottelin pikkuveljeni joukkiota Elielinaukiolla, kimppuuni hyökkäsi ärhäkkä F2F-tyyppi. Ensin sanoin kohteliaan tiukasti ei, sanoin toisen kerran, kun ei puhetta ymmärtänyt, vielä kolmannen kerrankin piti karjaista kieltosana. Samalla käänsin selkäni, kun ei onneton ymmärtänyt näköjään suomenkieltä. Ymmärrän, että hekin tekevät työtään, mutta toisaalta olen aina kuvitellut, että heilläkin jonkin valtakunnan etiikka ja säännöt ovat. Voin muuten luvata, että firma on muistissa, rahaa ei sille taholle tule kovin kevyin perustein tippumaan jatkossakaan.

Uskokaa pois, minä harrastan pienimuotoista lahjoittamistoimintaa. En vaan tahdo sitoutua kuukausilahjoituksiin enkä joutavanpäiväisen paperitiedotepropapandan vastaanottajaksi. Senkin tajuan, että yleistä tietoisuutta kannattaa ja pitää lisätä, kun vaan ymmärtävät saat*nat jättää minut rauhaan. Tuli jopa mieleen mätkäistä kaveria käsilaukulla ja syyttää ahdistelusta.

Onneksi veli perheineen saapui. Kävimme Virgin Oilissa syömässä, kun evään piti olla helppoa ja yksinkertaista. Siellä ovat lapset perineet sukumme ruokapöydässä nirpistelyn jalon taidon. Mutta kuten jo vanhimmaisesta näkee, itsekseen oppivat oikein hyvin, en siis ole viskaamassa kirvestä kaivoon nuorimmankaan osalla. Hän alkaa kolkutella aikuisuuden ovia, ensi kesänä ovat jo ylioppilaskirjoitukset. Voi aika, minne menet?

Ruuan päälle liityin heidän seuraansa shoppailukierrokselle. Siinä taas jalat kipeytyivät, mutta oikeastaan oli aika kivaa. Heitä olisi mukavaa nähdä useamminkin, mutta koska minä en käy Pohjoisemmassa Suomessa eivätkä he kovin usein täällä, on yhteydenpito jäänyt naamakirjakirjoittelun varaan. Olen ryhtynyt veljeni kanssa jonkin valtakunnan kirjeenvaihtosuhteeseen, kummallista kyllä. Oikeastaan se on todella hieno asia, olemme oppineet tuntemaan toisiamme aivan toisella tavalla.

Tästä päivästä alkaen kiire tulee olemaan vakioasukas myös kotoresidenssissäni. Saa nähdä, mitä tästä vielä tulee... Nyt lähden kuitenkin nauttimaan yhden hotelliaamiaisen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En pysty käymään yhdellä uimarannalla ajattelematta sinua ja käsilaukkuasi. ��
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

Käsilaukku osaavissa käsissä on erinomainen väline. "I´ve got a handbag and I´m not afraid to use it." ;-D