torstai 22. huhtikuuta 2010

Tyhjän lihahyllyn edessä ajateltua

Kävin eilen lähikaupassa, Ei-lepassa, kun eivät kovin kummoisia olleet ostostarpeeni, vissyä, vihanneksia ja juustoa piti saada. Sainhan minä, mutta kyllä sääliksi taas kävi sellaista perusjammoa, joka ei itse tee ruokaansa eikä käytä tofua tai soijaa. Olivat nimittäin kananriekaleet, jauheliha ja possupalat kadonneet hyllystä. Tarjolla oli maksaa ja karelianpaistilihoja. Lenkkimakkarahyllyssä näkyi yksinäinen nagipaketti ja kampinkia.

Itse onnittelin itseäni, kun löysin hyvännäköisen rapsakan kiinankaalin, porkkanapussin ja kukkakaalin. Niitä oli hyvä tunkea kuumalle pannulle silputtuna yhdessä punasipulin, valkosipulin ja edellisenä iltana mausteliemessä keiteltyjen soijapalojen kanssa. Herkkua! Ja halvalla!

Ei minusta mitään täyspäiväistä kasvissyöjää koskaan tule, sen verran välillä huutaa ruho punaista lihaa, mutta sanotaanko, että ruokavalioni on monipuolistunut kummasti soijaproteiinin myötä. Papusia pitäisi vielä ryhtyä käyttämään enemmän. Ja ohraa kanssa, suomalaista riisiä.

PC sai kohtauksen aamulla. Ensin se ei meinannut sulkeutua ja sitten sain käynnistellä etovermettä tunnin verran. On kuulema ihme, että yleensä ottaen sain koneen käyntiin, äänet olivat hukassa ja kone tuuttaili kummallisiä hälytystöräyksiä. McAfeen päivitys oli kuulema syönyt jonkun sellaisen ohjelmapätkän, joka Windows käyttää suurinpiirtein kaikkeen. Voitte vain kuivella, että minäkin meinasin saada kohtauksen, kun tiesin, että meilissä on taas miljuuna juttua, joihin vaaditaan vakavaa kannanottoa heti. Odottavan aika on pitkä, tuli todistettua.

En kuitenkaan nakannut konetta klasin läpi, vaikka sitäkin tulin harkinneeksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lähes 90% soijasta on vaan geenimanipuloitua ja paljon sademetsää yms luonnontilaa ajetaan soijan kasvatusalustaksi....

-kummitus- kirjoitti...

Tiesitkös anonyymi, että se luonnontila tuhoutuu enimmäkseen biopolttoaineeksi tarkoitetun soijan kasvattamisessa?

Ja sitten kun ottaa selvää, ettei osta geenimanipuloitua soijaa, niin siitäkin pääsee. KOlmanneksi voi olla, että mieluummin syön manipuloituja soijanpalasia kuin tehotuotettuja tai hormoonilihanpalasia.

Puhuri kirjoitti...

Mausteliemessä keitetyt soijapalat, öh tuota, saisiko lisätietoja eli ohjetta.

Mulla oli äsken nettiyhteys poikki, ihan kauheeta.

(sanavahvistus: ressi)

-kummitus- kirjoitti...

Tokihan mie sulle liemen ohjeen annan: 1 osa soijapalleroita, 2 osaa vettä. Kaada kiehuvaan veteen tahtomiasi mausteita, itse käytän jauhettua paprikaa, currya tai garam masalaa sekä timjamia, koska se kestää keittämistä ja luovuttaa makua hyvin. Eikä sitten mitään hyppysellisiä noita mausteita, vaan ainakin puolikkaat teelusikalliset. Sitten tarvitaan vielä suolaa.

Joskus laitan rakuunaa, joskus valkosipulia. Aika usein lurautan hunajaakin. Keittelen palleroita liemessä 8 - 10 minuuttia, kaadan ne kannelliseen astiaan loppuliemen kanssa, lisään valkosipulia ja chiliä ja annan odotella seuraavaan päivään jääkaapissa. Hoisinkastike on yksi äärihyvä mauste!

Sitten vaan pannulle sipulin ja öljyn kanssa ja ruokaa tekemään!

Mitä, onko sulla stressi? Toivottavasti ei!

Puhuri kirjoitti...

Kiitos!
Ei ole stressi,
kun toimii netti :)
(riimi ontuu, mutta ei välitetä siitä)