maanantai 31. toukokuuta 2010

Aamupalafriikki

Minulle ei ole tarvinnut tolkuttaa, että aamupala on päivän tärkein ateria.* Aina on maistunut hyvin! Vanhemmiten en kuitenkaan aivan heti herättyäni ole mitenkään innostunut ruokailija, mielelläni odottelen parisen tuntia, herätän nälkäni.

Viikonloppuisin saatan keitellä puuroa, tehdä omelettia, paistaa jopa köyhiä ritareita, mutta heti kun marjoja alkaa saada, ne ovat osa viikonlopun herkkuaamiaista. Viime viikonloppuna oli perusemmesten lisäksi tarjolla galia-melonia, pensasmustikoita ja mansikoita, kaikki yllättäen Espanjasta. Mustikat ja meloni olivat herkkua, mansikoiden kanssa taidan odotella siihen saakka, että saapuvat jostain muualta. Kypsyys vaihtelee ärsyttävästi; joukossa on muutama kypsä marja, mutta myös raakileita. Sitten kun yrittää kypsyttää raakimuksia, kypsät alkavat homehtua. Ärsyttävää!

Tänään tekaisin aamupalaa töihin mukaan, se on asia, jota en yleensä tee. Meillä nimittäin töissä on tarjolla aamupalabuffet, sellainen kavennettu versio hotellien aamupalatarjonnasta, kaikki hinnoiteltu erikseen tai nälkäisimmille tarjolla koko paketti suhteellisen edullisesti. Mutta kun nyt kotona olivat hyvät voileipäainekset, niin päätin säästää euron verran.

(* Ketähän mie huijaan tällä aamupalafriikkeydelläni? Voisin saman tien tunnustaa, että ruokafriikkihän mie olen, kaikki kelpaavat; aamupala, välipala, brunssi, lunssi, iltapäiväkahvi, illallinen, yöpala... Mutta vain, jos ruoka on hyvää, mie en pahaa ruokaa vieläkään syö.)

5 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Hehhee, ruoka ON kyllä hyvää. Tosin aamupalaosiosta en ite välitä, se tuntuu välttämättömältä pakolliselta tankkaukselta ennen päivän rientoja. Etenkin aamupala heti herättyä on kauhistus, itekin mieluummin oottelen pari tuntia, että olisi edes nälkä.

Etenkin talvella kyllä kuppi teetä kuuluu aamuun! Valitettavan usein myös pepsiä tai muuta limua - aina haaveilen runsaista aamiaisista marjoineen kaikkineen, terveellisestä alusta päivälle, mutta sitten vaan juon limua ja poltan tupakkaa, höh. :D

-kummitus- kirjoitti...

Huuh, onneksi olen nykyään niin huono tupakoitsija, etten voi edes kuvitella aamutupakointia. :-D Ja se näkyy niissä kadotetuissa linjoissakin...

Samoin limunaadia nautiskelen vain blandiksena tai dagen efter. Muuten menee vissy tai vesi ilman kuplia. Ja kahvi! Maitokahvi!

Puhuri kirjoitti...

Ei auta aamutupakointi linjojen pidossa :( Että kyllä voisin vähitellen lopettaa...
Arvaa tuliko taas nälkä, kun luin tämän aamulla töissä, NO TULI.
Mulla kans vatsa herää hitaasti, ei maistu aamupala, parhaimmillaan lasi tuoremehua tai mustikkakeittoa, siihen se jää (mutta pystyn kyllä kessun vetäisemään tyhjään mahaan...) Pitäis varmaan herätä vähän aikaisemmin, koska tällä tyylillä sitä vaan odottaa ruokatuntia koko aamupäivän.

-kummitus- kirjoitti...

Onpa harmi, Puhuri, jos teillä töissä ei ole aamupalaa tarjolla. Siun pitää tehdä kotona voileipä mukaan ja pitää laillinen kahvitauko joskus aamupvllä.

Puhuri kirjoitti...

Joo, on meillä sentään lailliset kahvitauot! Tai voi juoda milloin haluaa ja eväitäkin saa syödä. Että ei mulla sinänsä mitään valittamista. Pitäis vaan vähän viitsiä!