perjantai 26. maaliskuuta 2010

Painajaisella pukkasi

Viime yönä unessani keikuin taas sellaisessa avoimessa hississä maan ja taivaan välillä. Sitä ennen olin jonkun kaverin luona bileissä vanhaan tehdasrakennukseen tehdyssä loftissa. Sitten läksin yksin pois ja jouduin siihen kirottuun hissiin. Alimmassa kerroksessa oli satama, jossa oli ahtaajien baari. Mietin, että käyköhän siellä ketään muita, mutta hinnat olivat niin halvat, että minun alkoi tehdä mieli jallukolaa. Tänä iltana on varmaan otettava yksi jallukola, mutta yhteenkään ahtaajaan en tahdo törmätä, en ole jostain syystä vakuuttunut, että he mitenkaan kovin mukavaa sakkia olisivat.

Kävin verikokeessa, rasva-arvojen mittaamista varten pitää olla nauttimatta alkoholia 48 h (piis of kakku) ja syömättä sekä juomatta 12 – 10 h. Syömättömyydessä ei koskaan ole ollut mitään ongelmaa, mutta arvatkaa tekeekö mieli vettä aamulla herätessä. Paljon! Vetelen joka aamu jääkaappikylmää vettä puolisen litraa ennen töihin lähtöä. Nyt kahtena aamuna en ole saanut aamuannostani, on ollut vähän outo olo koko päivän, vaikka olenkin sitten heti töissä tankannut.

Kun kadut olisivat vähän kuivemmat, tietäisin mitä laittaisin tänään jalkaani, kun lähden pitkästä aikaa ravintolaan. Toisaalta ravintolaan ne nyt vielä voisi laittaakin, mutta entäs jos tulee otettua toisellekin jalalle ja sitten kaadun, katkaisen koron tai koipeni? Tuolla periaatteella tietysti voisin olla lähtemättä laisinkaan ja miettiä sitten, että miksi mie en koskaan tapaa ketään. May be that my red shoes keep on dancing anyway...

***
PS. muistuttakaa, että ensi viikolla esittelen kuvallisesti myös parvekelaatikossa talvehtineen kudzuni, joka pukkaa viheriätä. ;-D

4 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Vai näet sinäkin tuommoisia "avoin hissi" -unia. Minäkin katselen niitä aina silloin, kun joku hirvittää oikein kunnolla..

Saitkos muuten tämänvuotiseen kudzuusi siemeniä siitä viimevuotisesta vai ostitko uusia?

-kummitus- kirjoitti...

Joo, avoin hissi on mulla ihan ykköspainajainen ollut koko elämäni ajan. Ja käsittämättömällä vaihdilla ne ajelevat, yritä siinä sitten pyristellä kyydissä.

Kudzu ei viime vuonna kukkinut, joten siemeniä ei tullut. Jätin sen parvekelaatikkoon ja ajattelin, ettei siinä ainakaan paha pilalle mene, jos vaikka selviäisi talven yli. Nyt jos se lähtee, niin kuin näyttää että lähtee, siitä voi ottaa pistokkaita halukkaille.

Puhuri kirjoitti...

Hyväkin uni muuttuu painajaiseksi, jos joutuu hissiä käyttämään.
Mun unihissit eivät yleensä ole avonaisia, päinvastoin, ne menee vääriin kerroksiin, elleivät kerrosten väliin, eikä niistä meinaa millään päästä pois, kun ovet ei aukene. Mutta vauhdilla menevät, niinkuin myös unien liukuportaatkin.

Yritän muistaa muistuttaa, jollei kudzukuvia ala näkyä. Oletkos muuten jo pitkällä kesätaimikasvatuksessa? Mulla on vielä vähän vaiheessa, eli ajatuksen asteella.

-kummitus- kirjoitti...

Ison ruukun auringonkukan sirkat jäivät vahingossa ulos la-su-yöksi. Niistä taisi muutama kuolla. Voi olla, että joudun uudelleen kasvatushommiin. Muita ulkokukkasia en ole vielä kylvänyt, saavat odottaa, että yöt lämpenevät. Sen sijaan basilikat ja timjami ovat jo hurjassa vauhdissa. Pitää ryhtyä siirtelemään niitä suurempiin astiohin.