keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Ryhtiliike

Koska kaikki päivät eivät lomallakaan voi olla hauskoja ja leppoisia, tänään on luvassa suuri siivousshow. Lämpötilan oletetaan nousevan lähemmäs 30 astetta, joten minulla tulee olemaan todennäköisesti äärimmäisen kivaa vielä jossain vaiheessa. Jätän aamusuihkun väliin, todennäköisesti nimittäin asun loppupäivän suihkussa, kun homma on ohi.

Kirjastosta tarttui eilen mukaan kolme kirjaa. Katsotaan nyt, olen paria aloitellut, suoraan sanottuna, taisin tehdä vääriä valintoja. Katsokaas, kun sääliahdistukseni muodostuu nopeasti myös fiktiivisiä olentoja kohtaan ja toisessa aloittamistani kirjoista päähenkilöllä tuntuu olevan vahva tendessi joutua noloihin, surullisiin, ahdistaviin ja inhottaviin tilanteisiin (klassinen naistenhömppäromaani). Minä siis ahdistun ja meinaan nakata kirjan nurkkaan, vaikka tiedänkin, että hyvin siinä kuitenkin käy. Toinen on taas bloggaajaneitosen Abby Leen Mielessä vain se –teos, sen ongelmana taas on, että muistan olevani niin vanha, että vaikka minulla pyörisi mielessä mikä tahansa, minun on todennäköisesti vielä vaikeampaa päästä toteuttamaan itseäni kuin hänen. Ahdistaa taas. Sitä paitsi minullakin alkaa pyöriä mielessä vain se. Ahdistaa vielä enemmän.

Kolmatta kirjaa en ole vielä kokeillut, se on Karen Joy Fowlerin Jane Austen-lukupiiri. Jos sekin on paska, lakkaan vierailemasta kirjastossa. Ei maar. En lakkaa kuitenkaan, nyt kun olen taas sinne uudelleen löytänyt. Pitää vain olla varovaisempi. Tai huolellisempi lievetekstejä lukiessaan.

Perjantaina ystäväni lupasi maksaa lainarahat takaisin, silloin lähden kaupungille. Käyn junalipun, ehkä varovaisesti alennusmyynnin loppuja tuijottelemassa ja sitten Hakaniemen kautta kotiin. Tarvitsen tofua, ottoveli saattaa vielä tulla elokuussa kylään. Samoin tarvitsen kalaa, koska perjantai-iltana minut on kutsuttu syömään, tarjouduin hoitamaan kalaosuuden illallisesta.

Se joku stressi tuntuu olevan helpottamassa, nukuin viime yönä yli 8 tuntia. Tosin heräsin kolmesti, toisen heräämisen jälkeen siirryin sohvalle nukkumaan. Kolmas herääminen oli kummallinen, heräsin siihen, että minua paleli! Juu, PALELI. Kun nukkuu tuulettimen vieressä avoimen parvekkeen oven vieressä päällään pelkkä lakana, voi aamuyöstä siis kokea todella ihmeellisen tuntemuksen. Piti oikein mennä takaisin makuuhuoneeseen, peiton alle en kuitenkaan kömpinyt.

(Muuten olen sitä mieltä, että olen aika hyvä tämän viikon mitääntekemättömyysprojektissani.)

Edit 11:40 Olen hullu, olen hullu, olen hullu. Sen lisäksi vettä valuva hullu. Mutta uunin tausta ja seinät on pesty. Makuuhuone on jo ok, veikkaan, että tänään ei kuulkaas saunaa tule pestyä. Kunhan saan loput imuroitua, niin loppuu tämä idioottimaisuus. Jumalauta, mie olen hullu! Enkä siivoa enää kertakaan helteellä, menköön, saat*na, vaikka kolme kuukautta.

2 kommenttia:

Strangefruit kirjoitti...

Hyvää lomanalkua- vaikka aitten siivoten. Mä taas olen jollakim perverssillä tavalla alkanut nauttia helteestä vaikka koko ajan valuukin hikinoro tissivakoon. Valukoon!

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos, Strangefruit, tämä on ollut juuri sellaista kuin haaveilin. (Mitä tästä opimme, pienet ovat ihmisen haaveet.)

Hiki ei tunnu pahalta, jos ei tarvitse laittaa vaatteita päälle ja laittaa tuoliin alleen pyyhkeen. ;-D Toteutettavissa vain kotioloissa siis...