keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Blöö, mon amour

Tänään aion tunnustaa rakkauteni HK:n Blööhön, juuri siihen siniseen ja jauhoiseen. On se vaan ihanaa! Ja mikä nostalgian vyöry, kun tunget sitä siivun kitusiisi ja saat jälkimauksi nahkean jauhoisen kuoren kitalakeesei. Omnom! Ei mutta ihanpa vakavissaan, jos HK:n Sinistä oltaisiin lopettamassa, nousisin barrikadeille. Vaikka en syökään sitä kun noin kolme kertaa vuodessa, kahdesti kiuaslenkkina ja kerran muuten vaan.

Eilen oli muuten vaan päivä. Kotiin päästyäni ryhdyin pohtimaan mitä teen maggarasta ja koska mieleeni putkahtaneet ajatukset olivat ylen vinkeitä, päätin mennä syteen tai saveen ja toteuttaa visioni. Tuloksena HK:n Blöö italialaisittain.

Italian Blöö pata kolmelle

3/4 HK:n Sinistä siivuina
Punasipuli
150 g tuoreita herkkusieniä
Nokare voita
Currya
Paprikajauhetta
Loraus öljyä
3 dl tomaattimurskaa
Valkosipulia
Loraus soijakastiketta
Tuoretta pinaattia silputtuna (pussin pohjat, ehkä n. 100 g)
Oreganoa
Basilikaa
70 – 80 g Manchego-juustoa (tai mikä tahansa kova juusto) raasteena

Paista teflonpannulla Blöö-siivuihin väriä pintaan. Kaada ne uunivuoan pohjalle. Lisää pannuun nokare voita, paistele siinä sipulisilppua ja sieniä, kunnes niihinkin on tullut väriä pintää (mutta ei kärtsätä niitä!). Loraukseen öljyä lisätään pannulle curry ja paprikajauhe, herätä mausteet, ennen kuin lisätään tomaattimurska, valkosipuli ja soijakastike. Anna keittäytyä 5-10 minuuttia.

Lisää tomaattikastikkeeseen kuivatut yrtit ja pinaatti sekä osa juustoraasteesta. Kaada uunivuokaan Blöön ja sienisipulin päälle. Viimeistele annos ripustelemalla loput juustoraasteesta pinnalle ja törkkää koko komeus uuniin 200 C, n. 35 minuuttia. Nauti tahtomasi hiilihydraatin kera tai sitten niin kuin minä, hapankaalin kanssa. Annoksesta riittää kolmelle syöjälle. Itse söin kolmasosan, yhden osan panin pakkaseen ja toinen odottaa iltaa jääkaapissa.

Jumalaista! Olen nero! (Ai mitä sille 1/4:lle tapahtui? Mistä te luulette, että tiedän minkälaisen kelmun kylmä Blöö jättää kitalakeen? Siitä tietysti, mie söin sen ruuantekoruuaksi. Elekää nyt hulluja luulla, että tyhjällä vatsalla tuollaista projektia läpivietäisiin.)

10 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

slurps, nam, (pyyhkii kuolaa)

tätä kokeilen, macgyver rakastaa blöötä.

Penni kirjoitti...

Joskus iskee ihan ylittämätön himo syödä Blöötä paksuina siivuina ruisleivän päällä. Kerta vuodessa riittää, mutta sitä on saatava.

Anonyymi kirjoitti...

Mon amour, HK:n Blöö on upea raaka-aine suomalaiseen makuun. Myös italialaisilla mausteilla ryyditettynä.

-kummitus- kirjoitti...

Liskodaami, olkaa hyvä vain. Eväät miestä myöten.

Penni, mulla se taas pentuna oli näkkäriä, voita ja lenkkimakkaraa. Ja jos oli oikein hyvä tuuri, niin pallojuustoa päälle.

Arvon anonyymi, hienoa, että meitä on muitakin, jotka arvostavat suomen suosituinta vihannesta.

Kaura kirjoitti...

Hahaa, vaikka en ole Blöön ystävä, tämä postaus sai hyvälle päälle :-D

-kummitus- kirjoitti...

Kaura, sinua on varoitettu, voi olla että sinustakin vielä salakavalasti joskus tulee Blöön kaveri. ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Mulla Blöön paikan on vienyt ihana Hakolan Suomimakkara! Herkullisen makuista ja rasvaa vain 12%, mitä ei uskoisi. Harmi, että tätä ei vaan saa joka kaupasta. Ilmeisesti tehdään vielä aitoon suoleenkin (ks. linkki).

http://www.herkkujaloste.fi/brandimme.html

t. sanna

-kummitus- kirjoitti...

Just tämän takia blogi on minusta hieno asia, saa vinkkejä asioista ja uusia katsantokantoja. Jos löydän ja tulee lenkkimakkaran himo, taatusti testaan.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
-kummitus- kirjoitti...

Hähhähhää, pääsinpäs poistamaan paskakommentin. Ja miten mielelläni sen teinkään.

Ilokseni voin ilmoittaa, että idiootit eivät ole edelleenkään loppu tässä maailmassa. Ei ilkeys minnekään kadonnut, vaan se voi turhankin hyvin. Tosin ei tässä blogissa, täältä saavat moiset kommentit kenkää. ;->>>