sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Melkein kumikenkäkeli

Aika usein olen enemmän innokas kuin älykäs. Eilen innostuin lumiensulamisilmiöstä ja keväästä niin pahasti, että pakko oli vetää uudet kumikengät jalkaansa kauppareissulle. Samoin nahkatakki ja aurinkolasit. Ajattelin elvistellä koko rahan edestä.

Siinä meinasi käydä kuin Elviksille tuppaa käymään. Takapihamme on varjossa ja liukas kuin perunapelto, josta on koitettu tehdä luistinrata. Ei ollut hyvä idea se. Siellä minä ja muut mummot taapersimme äärihidasta ankanmarssia isolle tielle. Kukaan meistä ei kaatunut, mummoilla oli raudat kengänpohjissa, minulla ei. Ehkä maltan vielä mieleni, ennen kuin teen kumikenkäkokeilun toiste.

Mutta kun kumpparini ovat niin kauniit...
Keittiönpöytä on osoittautunut ainoaksi järkeväksi paikaksi ottaa kuvia. Muut pinnat kun ovat täynnä romua.

Tomaatintaimet kasvavat. Olinkohan vähän liian aikainen? Ehkä en, jos parvekeolosuhteet muuttuvat plussan puolelle kuukauden kuluessa. Silloin pitäisi jo ryhtyä ulkoiluttamaan taimia. En tiedä, olenko kertonut, että kasvien kasvattelu lisää suunnattomasti optimismia ja onnea. Ainakin minä muutun ihan tolkuttoman zeniläiseksi. Saman tekee myös tiskaaminen, niinpä menen tiskaamaan ennen kuin Gilmoren tytöt palaavat ruutuun ja sitten tulee Omahoitaja ja sitten - vihdoinkin - teemme hampurilaisia, joista olemme kohkanneet koko viikonlopun.

4 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Voi tavaton, miten herkulliset kumikengät. Melkeiin tekisi mieli nuolaista. Minulla on tuommoiset myös, mutta ihan tylsästi mustat..

Vai, on sinulla tomaatinsiemenet jo mullassa. Luin viime viikolla uutisista, että Ameriikan meteorologit povaavat pitkässä ennusteessaan Suomeen ennätyslämmintä kevättä, joten meheviä parveketomaatteja on luvassa, mikäli moinen pitää paikkansa.

Neo kirjoitti...

Ihanat, lumikumikengät. Noilla kelpaisi tassutella ylpeänä vaikka ympärivuoden.

Jos kotona ei ole riittävästi tiskattavaa ja mahdollisuutta zen-oloon, niin meille saa kyllä tulla hankkimaan sitä rauhallisuutta lisää. ;)

Partapappa kirjoitti...

Kauniit on lantsut, onneks et rypässy!

-kummitus- kirjoitti...

Eikö olekin aika herkut! Hankin Brandosin alennusmyynnistä.

Millan, toivotaan, että ameriikan ilmastotieteilijät olisivat oikeassa.

Neo, kiitos ystävällisestä tarjouksesta, mutta vielä on toistaiseksi kotona riittänyt mielenrauhan tarjoavaa toimintaa. :-D Mutta jos tarve tulee laajentaa toimintaa, niin muistan tarjouksesi.

Partapappa, mie olen jo neljästi ranteeni murtanut, nyt en enää tohdi. Huononee luutumiskyky näin vanhemmiten.