tiistai 1. tammikuuta 2013

Hengissä läpi Helsingin*

Upeata oli viettää uudenvuoden aattoa hyvässä seurassa naapurilähiössä, siitä on jo muodostunut pienimuotoinen traditio, kokoonpano tosin on tainnut vaihdella joka vuosi. Keittiönpöydässä istuskelimme ruuan päälle niin pitkään ja hartaasti, että oikein säikähdin, kun tajusin kellon olevan jo yli kolme. Sitä se kahvinjuominen iltasella teetättää, ei ymmärrä edes väsyä. Kokeilin pari kertaa tekstiviestitaksin tilausta, mutta yllätyksekseni ensimmäisen kerran sekään ei tärpännyt, päätin lähteä kävellen kotiin, vaikka jo tullessa mietin, että kävelytiet olivat kirotun liukkaat.

Niinpä minä sitten kävelin, hiihtelin ja liukastelin pitkin katuja ja kävelyteitä ja tienpientareita. Välillä meinasin kaatua, välillä jäin etsimään parasta kulkureittiä, välillä lepäsin hetken. Hitaasti ja varovaisesti eteen päin. Vannoin, että heti seuraavan suutariliikeen tullessa vastaan, hankin itselleni kenkäraudat, vaikka nekään eivät olisi korkkareihini auttaneet. Toisaalta ilman rautoja korot olivat ainoa asia minun ja kuoleman (tai murtuneiden jäsenten) välissä, niinpä kiittelin itseäni, etten kuitenkaan ollut paksupohjaisia laittanut, niiden kanssa olisin joutunut ryömimään. Konttaamistakin tosin ajattelin, kun oikein tukala paikka tuli eteen, mutta kun polvi on niin kipeä, ettei sen päällä kauan makailla eikä ollut varmaa, pääsisinkö enää pystyyn sen päälle.

Huhhuh. Olihan se jännitysnäytelmä. Normaalin reippaan 20 minuutin kävelymatka vei 40 minuuttia ja lihakset jumiin, koska niitä tuli jännitettyä. Mutta muuten oli mukavaa. Ja hei, tein vahingossa uudenvuoden lupauksenkin! Hankin kenkäraudat.

*Otsikosta kiitos Sensuurin pojille.

4 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Hanki sitten sellaiset raudat, jotka yltävät koko pohjaan, ei ainoastaan kantan. Kukaan kun ei kulje kantapäillään.
Minunkin oikeastaan pitäisi hankka tuollaiset, vähentäisi hermonkireyttäkin.

Timo Lampi kirjoitti...

Muistan hyvin ton biisin.

Joo, niinku Mymyskä sano, ni kannattaa hommata sellasset raudat, mis on nastoi kannas ja päkiällä. Oon sellassii ny 3v käyttänny ja voin suositella!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että pääsit ehjänä perille sillä olisi se ollut kurjaa olla kipsi jalassa pari kuukautta. Haluan myös toivottaa sulle mitä parhainta ja antoisinta vuotta 2013, oot ihana ihminen ja sun juttujas on aina mukava lukea.

Ps. Mitä kenkiin asennettaviin rautoihin tulee, niin paras ratkaisu on (ainakin Kesport myy) IceBug-merkkiset kengät. Niitä saa lenkkareina ja kävelykenkinä. Se, mikä niistä tekee erinomaiset on koko pohjan täyttävä nastoitus joka on valmiiksi asennettu ja nastat jotka ovat ohuet mutta kestävät, pysyvät taatusti. Ainoa varjopuoli on kivilattiat (esim. virastot) joissa nastojen kanssa saa olla varovainen. Toinen on pehmeät muovimatot (liikeiden lattiat kyllä kestää). Ulkoiluun kuitenkin ihan ykköset, ei tarvitse tapella nuljuvien remmien kanssa. Hinta suurin piirtein 130,- euroa, vaihtelee aika paljon ostopaikasta riippuen.

-kummitus- kirjoitti...

Mymskä ja Timo, täytyy tutustua tarjontaan, kunhan sopiva paikka kohdalle tulee.

Peppone, kiitos toivotuksista. Mukavaa vuodenalkua sinullekin. Siitä ihanuudesta en kyllä ihan niin varma ole, todistajalausunnot puhuvat puolestaan.

Olisipa kiva saada tuollaiset kengät, mutta taitavat olla tällä hetkellä budjettini ulkopuolella. Sitten joskus...