maanantai 21. tammikuuta 2013

Terveisiä baarista

Ei ollut ensimmäinen kerta, kun yhden ystäväiseni kanssa päädyimme baariretkelle sunnuntai-illan ratoksi. Hänellä on maanantaina vapaapäivä ja minä taas olen edelleen vapaa kuin taivaan lintunen, niin helposti ylipuhuime toisemme ensin syömään ja sitten vähän juomaan.

Treffasimme Lennonjohdossa. Siellä hihittelimme vapauttamme kuin koulusta lintsaavat pikkulikat. Olimme karannneet arjesta yhdessä jälleen kerran. Yksien jälkeen kävelimme Soul Kitcheniin. Alkuruuaksi vetelimme pienet annokset jättikatkarapuja ja valkosipulietanoita puoliksi. Minä tietysti ahneena paskiaisena poltin suuni heti ensimmäisessä chilijättikatkaravussa, mutta nopeasti sitä toipuu, kun tahtoo lisää maarua rinnan alle. Pääruuksi valitsin tällä kertaa cajunporsasta ja bataatti-perunamuusia söpössä vihreässä potassa (uunivuoka). Ystäväiseni taas natusteli gorgonzolakanaa. Juomana hujahti pullollinen Gnarly Headia. Molemmilla jäi osa annoksesta syömättä, sen verran tuhtia eväs oli. Tarjoilu oli jälleen kerran todella nopeata ja ystävällistä. Moneen kertaan vielä tiedusteltiin, että onhan kaikki ookoo. Meillähän oli. Ja hauskaa kanssa.

Vatsat pinkeinä päätimme ensin kävellä vähän ympäri Kalliota ennen baariin asettumista, koska totta puhuen ei sinne massuraasuun edes juomia olisi mahtunut. Mutta keli oli sen verran vilakka, tuuli niin, että tupee oli irrota, ettei sitäkään pakollista huvia kauan pystynyt. Parin baarin jälkeen ystäväni esitti ujon toiveen karaokelaulannasta, niinpä menimme Populukseen vaihteen vuoksi. Uskomattoman hyviä laulajia oli liikkeellä! Itse en ole flunssani jälkeen uskaltautunut edes kokeilemaan, sujuuko kiekuminen, mutta ystäväiseni vetäisi useampiakin biiisejä. Onneksi laulattelu loppui jo kahdentoista maissa, niin pääsimme ajoissa kotiinkin. Takshilla. Lieväshti horjuen, mutta kotiin.

Herraseuraakin oli tarjolla. Mutta siihen taidan palata joskus myöhemmin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikään ei voita ex tempore-baarireissuja, oikein kaiholla muistelen niitä vaikka muuten sitä viinan kanssa läträämistäni vihaankin. Vielä kun niihin yhdistyy hyvä ruoka ja seura niin ei haittaa vaikka vähän seuraavana päivänä ravistaakin.

-kummitus- kirjoitti...

Alkoholin kanssa leikkiminen ei kaikille sovi. Tiedän sen. Itse onneksi koen olevani sinut sen asian kanssa.

Karpulaakaan ei tullut, kun tuli kuitenkin aloitettua ruualla ja lopetettua ajoissa. Juuri sopivassa pikkuhiprakassa.

stansta kirjoitti...

...olisin kyllä keksinyt "jonkun muun"-kin paikan Populuksen sijaan, heh. Tosin vähän riippuen siitä, että monelta siellä olitte. No, lähellä kuitenkin.

PS. Kunhan saan nuo iskän syndelahjasukat valmiiksi, niin paneudun poncosi pariin.

-kummitus- kirjoitti...

Tiedän, että muitakin olisi ollut tarjolla, populus oli ystäväni toiveena.