tiistai 8. helmikuuta 2011

Talvi yllätti bussikuskin

Olipas äkäinen bussikuski tänä aamuna! Märkää kosteata tarttuvaa lunta tulee kuin aisaa, ihmiset toki yrittävät pysytellä suojassa, mutta kun bussipysäkeillä aika harvoin on tilaa koko sakille, niin väkistenkin bussiin sisään tunkee kosteita ja höyryäviä ihmisiä.

Bussin ikkunat huurustuivat, käytävät täyttyivät, ihmisistä tippui sulavaa lumivettä. Yhdeltä pysäkiltä lähtiessään herra sitten unohti sulkea keskiovet. Meitä matkustajia tuppasi vähän pelottamaan, niinpä huutelimme sulkemispyyntöjä. Setä hermostui, sulki kyllä ovet, mutta alkoi samalla pyyhkiä etuikkunaa raivoisasti ja karjua meille naama punaisena, miten olemme ajattelematonta sakkia, kun tuomme lunta hänen bussiinsa ja hän ei näe mitään. Voi voi, emme me kuitenkaan tahallamme lunta sisään kanna, sitä ei vaan saa kopistettua pois, kun samaa tahtia tulee uutta niskaan.

Rakas HSL, hanki suurempia bussikatoksia, niihin lumiharjoja ja kuskeille diapameja, kiitos. Jos teillä on siellä suuria sulattimia, niin voitte myös hoitaa tämän valkean aineen pois, eikö tätä liene jo riittävän pitkään katseltu? Minä ainakin mietin jo kevättä ja kesää.

Itse vedin suosiolla syystakkiviritelmäni päälle, se kuitenkin kestää kosteutta lähes yhtä hyvin kuin sadetakit konsanaan ja lumi valuu suurimmaksi osaksi maahan. Muita mukaan tarvittavia välineitä olisivat saattaneet olla pelastuslautta ja lumilapio. Lapiota voi käyttää melana sitten kun tämä kaikki valkea massa alkaa sulamaan. Pysykää kotona, jos ei ole pakko lähteä minnekään, suosittelen.

3 kommenttia:

Penni kirjoitti...

Minä, talven (entinen) rakastaja, päästin eilen säätiedotusta kuunnellessani ison, ruman ja kovaäänisen sanan.

Kyllä tämä nyt jo riittäisi. En aio poistua kotoani mihinkään ennen kuin lumet ovat sulaneet. Paitsi passia anomaan.

Pau kirjoitti...

Aion yrittää tänään Keski-Suomesta sinne syrjäiseen rannikkokaupunkiin. En todellakaan junalla, vaikka tiet ovatkin kuin perunapeltoa ja bussien jouset aikansa eläneitä.

-kummitus- kirjoitti...

Nooh, kaikkeen tottuu. Sohjossa kahlaamiseenkin.

Mutta auton rattiin minua ei kyllä ihan hevin saisi.