torstai 27. tammikuuta 2011

Kotiasiat kiukuttavat

Pesutuvassa eilen pukkasi hermoromahdusta pintaan. Joku edeltävä asiakas oli taas kaadellut röörit ja lokerot täyteen hajustettuja pesuaineksia. Arvatkaas, kuka joutui pesemään pyykkinsä toiseen kertaan. Kyllä taas ärräpäät lentelivät! Kirosin köyhyyttäni ja manasin typeryyttäni, että minä idioottien kuningatar sitä vaan haaveilen ulkomaan matkasta jo ensi kesänä. Jotta eikö olisi viisaampaa haaveilla yksityisestä pesukoneesta?

Mutta ei! Tahdon lomani! Olen viimeksi ollut ulkomaan lomalla vuonna 2001, kyllä nyt on jo aika!

Jo naamakirjassa kätistessäni sain hyviä neuvoja, miten hajunaiheuttaja-aineita saa ainakin vähennettyä koneesta. Huuhtelu tuli minullekin mieleen, mutta sitten kun huuhteluohjelman aikaan lokeroihin lisää etikkaa, niin luulisi haisuleiden saavan kyytiä. Yksi ystävä tuulettaa pyykkinsä parvekkeella, mutta en oikein näe alupöksyjäni killumassa omalla parvekkeellani. Kolmas pesee koneensa säännöllisesti, pesisin minäkin omani! Olen pari kertaa pessyt kyllä talon koneenkin, kun aikaa on jäänyt, mutta se ei varsinaisesti hyödytä minua, vaan seuraavaa tulijaa. Lisäneuvoja pesuainehajusteiden torjumiseksi otan mielelläni vastaan!

Muutenhan elämä sujuu yhtä leppoisasti kuin tähänkin saakka. Mitä nyt vähän kylmä oli aamulla, mutta sekin kuuluu suomalaisen talven luonteeseen. Ja huomenna on taas melkein nollakeli! Kevät tulee, linnut laulavat jo! Päivän pituuskin on jo yli 7,5 tuntia.

4 kommenttia:

Penni kirjoitti...

Mutta... Jos sinulla olisi oma pesukone, niin täytyisiän ne pyykit jossain kuivattaa kuitenkin. Siis ripustella pikkupöksyt parvekkeelle tai jonnekin. (En siis ymmärtänyt tätä ongelmaa, mutta en minä montaa muutakaan asiaa ymmärrä.)

Parhaimmillaan partsilla on liputettava (koskee kaikkea pyykkiä, vaatteista lakanoihin jne) pari päivää ennen kuin ne lemut on haihtuneet! Argh.

Minulle ei edes mahtuisi omaa konetta, joten olen taloyhtiön koneiden armoilla. Tai siis niiden koneiden käyttäjien. Ja odotan innolla milloin tulee kielto käyttää haisuja. Suihkutelkoot niitä "ihania, puhtaita tuoksuja" tekstiileihinsä kotonansa sitten...

-kummitus- kirjoitti...

Kuivatan pyykkini pesuhuoneessa tai saunassa telineessä tälläkin hetkellä. En siis käytä talon kuivatuskaappeja tai linkoja.

Aika pitkään niitä saa parvekkeella pitää, huh!

Mutta pakko tässä on jotain keksiä, ryhdyttävä vaikka viestimään isännöitsijän ja talon hallituksen kanssa.

ambra kirjoitti...

Mä innostuin tästä postauksesta niin, että pudistin pyykkikoneemme pesuainelokeron huolellisesti ja pyöritin koko koneen 95 asteessa 8)

-kummitus- kirjoitti...

Way to go, miss! Hyvä sitä on putsailla välillä, niin saa puhtaampaa päällepantavaa.