sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Unihiekkaa olen nauttinut

Viime yönä nukuin yhdeksän tuntia yhden pysäytyksen taktiikalla. Tässä iässä väkistenkin joutuu kerran yössä heräämään puuterointiosastolle, ei voi mitään, en ole katkera niin pitkään kun vain unta tulee lisää. Viime yönä tuli.

Retki sujui mainiosti, seura, keli, eväät ja kostukkeet olivat kohdallaan. Juhlat olivat aivan mainiot, vaikka sen verran matka-aikataulu venähti, että tälläytymisaikaa jäi vajaa tunti. Jouduin kiirettä pitämään viimeisten naamiointieni kanssa, mutta farkkujen vaihtaminen juhlahousuihin sujui nopsaan. Onneksi paikkakunta on erittäin tuttu, ei tarvinnut miettiä, minne on suuntaamassa ja kuinka sinne pääsee.

Juhlakansa oli oikein juhlaisasti pukeutunut. Kiitin luojaani, että kerkesin alkuviikosta käydä ostoksilla. Tähän juhlaan farkut olisivat olleet alipukeutumista. Ruoka oli ankeata, mutta pitopöytäruoka usein on. Alkuruuat onneksi osoittivat jonkin valtakunnan kekseliäisyyttä, mutta kun yritin sahata pääruuan naudanpaistista palasen, enkä onnistunut, jätin kengänpohjan lautaselleni ja keskityin nauttimaan lisää alkuruokia.

Ja sitten me juotiin, tanssittiin, naurettiin, flirttailtiin (tosi kevyesti minä tosin), juteltiin, puimme asioita, tanssimme vähän lisää, joimme ja valomerkin jälkeen vielä yhden baarin kautta hotellihuoneeseen. Pestyäni naamani sammuin viideksi tunniksi kuin saunalyhty. Kun heräkello soi, olisin todellakin suonut olevani lähdössä vasta sunnuntaiaamuna.

Paluumatka oli hiljainen, aivan kuten uumoilinkin. Ajelimme vaihtelun vuoksi itäistä reittiä kotiin päin. Vissy ja limonadi tekivät kauppansa. Toimistolla olimme lähes aikataulun mukaan. Muut katosivat, minä siivosin tavarat paikalleen ja jo vähän ennen kuutta olin kotona. Sekin oli kyllä mukavaa, sai löhötä olopöksyissä television ääressä. Lueskelin yhden huoltoaseman yhteydestä ostamaani Otavan Värikasviota, olen aina haaveillut sellaisesta, nyt sain edukkaasti, vain eur 15 pokkariversiona. Vielä jonain päivänä hankin lintukirjan sekä muutaman muun luonto-oppaan, koska en minä lapsuusaikaisista opetuksista mitään muista!

Ei kommentteja: