keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Moneksi voi ihminen taipua

Muutaman viime päivän olen lukenut teknisen tukemme meilejä. Hän kun lähti viikon lomalle ja sijaiseksi kaavailtu kesäapu sairastui. Minähän en tietysti osaa kovin paljon muuta tehdä kuin laittaa kiireellisiä viestejä eteen päin ja vastata loppuihin, että palaamme asiaan seuraavassa elämässä, ei kun ensi viikolla.

Onneksi olen perjantain poissa! Minua ahdistavat työt, jotka työnnetään minulle ilman, että varsinaisesti osaan niille mitään tehdä. Toisaalta tämä on sen verran opettavainen kokemus, että mene tiedä, vaikka oikeasti alkaisinkin perehtyä teknisen tuen hommeleihin. Olisihan se ihan hieno taito. Lisämeriitti, jos tässä taas jonain päivänä joutuu suurennuslasin alle, että kuka saa jäädä ja kuka lähteä.

Olen suuri törsääjä ja tilasin itselleni paidan H&M:ltä.


Riepu saapui ja osoittautui paremmaksi kuin arvasinkaan, materiaali on pellavaa ja puuvillaa. Ihanan lämmin, mutta ilmava ja värikään ei itse asiassa ole hassumpi, vaikka sitä ensin vierastinkin. Kenkälaskua ei ole vielä näkynyt, pitää muistaa, että sekin on tulossa tässä kuussa. Koitan vähän taas suunnitella talouttani parin vkon päästä olevaa palkkapäivää varten.

Palkasta tuli mieleen, että verokorttikin saapui. Siinä oli ensimmäisen kerran huomioitu matkakulut, mutta mielestäni siitä edelleen puuttuivat ensiasunnonostajalle kuuluva korkovähennys. Tai ehkä minulle ei kerry korkoa niin paljon... Mutta muuten minusta tuntuu, että veroprosenttikaan ei noussut. Ihmeellinen luonto!

(Säätila on muuten muuttumassa, ranteita pakottaa. Tulee kosteutta. Lisää luonnonihmeitä, minulla on kosteusmittari molemmissa murtuneissa ranteissani tätä nykyä.)

2 kommenttia:

Puhuri kirjoitti...

Ihmettelen myös verokorttiani. Prosentit vaan pienenee. Ehkä se johtuu siitä, että tuloni etääntyvät keskivertokansalaisen tuloista. Mietin just, että esim. hesarin hinta on viisinkertaistunut samassa ajassa, jossa ansioni ovat vain kaksinkertaistuneet.
Olenkin viimein ryhtynyt tilaamaan vain viikonloppunumerot ;)

-kummitus- kirjoitti...

Mie lakkasin tilaamasta Hesaria jo monta vuotta sitten. Ei minulla ollut aikaa lukea sitä kuitenkaan. Ja nykyään tulee opiskeltua lehteä töissä silloin tällöin, mutta enimmäkseen minua sivistää ilmainen Metro-lehti.