torstai 12. tammikuuta 2012

Äänestyspäivä

Tänään aion täyttää kansalaisvelvollisuuteni. Sitä ennen on vielä tehtävä hivenen vertailevaa tutkimusta kahden ehdokkaan välillä, vaalikoneilla tietenkin. Sen lisäksi on mietittävä, että kummastako olisi enemmän vastusta ennakkosuosikille, vaikka kai siinä niin käy, että se tyyppi nousee vihdoin kalifiksi kalifin paikalle. (Auuhhh, jotekin minulle henkilöstä tulee mieleen jopa fyysisesti Ahmed Ahne.)

Ei kuitenkaan auta itku markkinoilla, Suomi on demokratia. Eniten ääniä saanut voittaa. Vaclav Havel sanoi siinä dokumentissaan jotekin fiksusti, että demokratia sitoo sitä noudattavien kädet, kun taas demokratian vihollisille se antaa mahdollisuuden tehdä vähän kaikenlaista demokratian nimissä ja sitä ääneen huutamalla. Sitaatti on kuulema jostain hänen kirjastaan, pitäisikö/ jaksaisinkohan niitä lukea? En taida olla mikään näytelmien lukija, pahoin pelkään. Mutta viisas mies se Vaclav oli.

Eilinen oli muuten hauska ja kiva päivä. Joillekin ystävilleni selvisi vasta eilisen naamakirjapäivitykseni perusteella, että olen työtön. Hmm. Ystäväiseni ja minä kuljeskelimme pitkin kyliä, lounastimme, juttelimme kuin vanhaan malliin ja shoppasimme todella hillitysti. Tärkeintä taisi olla molemmille breikki kotioloista - ja ajatelkaas, vain kaksi siideriä koko päivänä! Alankohan minä vihdoin oppia?

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mä olen aina miettinyt, että mikä siinä tyypissä tökkii, mutta nyt kun sanoit, niin Ahmed Ahnehan se!
Ajattelin itse ensimmäisellä kierroksella ns. tunnustaa väriä eli äänestää sitä kuka mulle parhaiten sopii, vaikka siitä ei olekaan vastusta niille parille paukapäälle. Toisella kierroksella täytyy sitten katsoa tilanne uudestaan. Tällä taktiikalla voi tietysti syyttää vain itseään, jos/kun Ahmed pääsee vihdoin kalifiksi kalifin paikalle.

-kummitus- kirjoitti...

Hih, luulen, että demokratiaa me saamme siitä tapahtumasta syyttää. Maa saa sellaiset johtajat kuin se ansaitsee. (Vaikken kyllä ymmärrä, mikä maa sellaiset johtajat ansaitsee kuin meille tulee. Omahoitajalle jumputin tässä eräänä päivänä, että ottaisivat suosiolla sopivimman, minut, nimittäin. Olisin tosi hyvä valistunut oligarkki...)

Kiona kirjoitti...

Minä äänestän varmaan vasta huomenna eikä ole ollenkaan vaikeaa piirtää oikeaa numeroa lippuun. Se ei ole kuutonen :) Edes toisella kierroksella en aio Ahmedia äänestää oli sitten kuka tahansa toisena vaihtoehtona. Kovasti kuitenkin toivon, että oma ehdokkaani (no, ei se nyt ihan ikioma ole!) pääsisi vielä toiseenkin vuoroon.
Hih, sanavahvistus: presp :))

-kummitus- kirjoitti...

Äänestäminen on hyvästä, sitten on lupa valittaa, jos oma ehdokas ei mene läpi. (Tämä on sitä kummituksen logiikkaa...)