maanantai 29. lokakuuta 2012

Kirje joulupukille

Rakas joulupukki,

Ole kiltti ja tuo meidänkin naapurilähiöömme Liiterikauppa. Tuossa ihan naapurissa olisi ketjukaupan vieressä tyhjä liiketila, jossa oli aikaisemmin toinen ketjukauppa. Molemmat samanlaisia ketkuja. Meillä asuu naapurustossa paljon pienituloisia lapsiperheitä, syrjäytyneitä, juoppoja, narkkareita ja työttömiä. Ei meillä ole varaa suomalaisiin kauppoihin! Liiterikaupassa on paljon parempia päivittäistavaratarjouksia ja muutenkin alhaisempi hintataso. Kaljaakin myyvät halvemmalla, juopot kiittävät.

Ihanaa joulun odotusta!

toivottaa

-kummitus-

***
Toivottavasti joulupukki lukee kirjeeni ja olen ollut riittävän kiltti, että hän toteuttaisi toiveeni. Lähin saksalaisketjun paikka kun löytyy 4 km päästä, 8 km on pikkuisen turhan pitkä matka kävellä, kun kunto on näinkin huono. Julkisilla toki pääsisi, mutta kun se maksaa, eur 1,84 suuntaansa (joo, kokeilin, ei siellä ihan 1,15 h aikana käy, eli kaksi lippua pitäisi ostaa). Polkupyörälläkin pääsisi, mutta nyt en ihan oikeasti enää tarkene ja liukastelu pelottaa, kun olen kuitenkin jo huteroituva naisihminen, jonka päässä vippaa välillä.

Työttömyys vaikuttaa talouteeni. Kyttään aktiivisesti hintoja, mutta oikeita vaihtoehtoja ei ole, kaikki lähikauppani ovat äs-ryhmän paikkoja, ei tässä kamalasti siviilit juhli. On kalliita ja vielä kalliimpia hintoja. Sen lisäksi saa vielä olla tarkkana punaisten lappujen tuotteita ostaessaankin, huomasin, kun perjantaina ostin olevinaan halvennuskanaa. Maksoin siitä täyden hinnan ja vielä sipulinipun hinnan kaupan päälle. Tänään on mentävä kuitin ja kanapaketin kannen kanssa tekemään reklamaatiota, sipulinippujakaan ei ole ollut enää myynnissä reiluun pariin kuukauteen.

3 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Taidan lähettää joulupukille ihan samanlaisen toivomuskirjeen. Meillä on liiteriin melkein 40 kilsaa. Silti tuntuu, että kannattaa käydä siellä ostoksilla edes pari kertaa kuukaudessa. Omalla paikkakunnalla on kokonaista kaksi ruokakauppaa: ässä ja siwa. Eipä helli hintataso pienituloisen kukkaroa, eikä valikoima kasvissyöjän makuhermoja...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on pieni kyläkauppa ja hinnat sen mukaiset mutta suurin osa ostoksista tehdään siellä että se pysyy kylällä. Lähimpään Natsi - Siwaan on noin kaksikymmentä kilometriä ja siellä tulee käytyä ehkä kerran kolmessa kuukaudessa, vaikka kannattaisi useamminkin mutta jostain syystä vain ei tule käytyä.

-kummitus- kirjoitti...

Pitäisiköhän meidän, Millan, varalta lähettää kyseisellekauppaketjullekin toiveemme? Jos vaikka joulupukilla on liikaa kiireitä? ;-D

Peppone, hyvähän se on, että kyläkaupat säilyvät ja totta on sekin, että vähemmällä tulee toimeen, mutta välillä ärsyttää, kun elämä tuntuu olevan suurta niukkuuden jakamista.

Tuo natsisiva ei kauhean kauniilta fraasilta kuulosta, jotenkin asenteellisen oloinen. Ei taida jäädä minun puheeseeni.