torstai 4. lokakuuta 2012

Tarjolla bisnesidea - ota minut töihin

Se kuuluisa "joku" saisi perustaa opasfirman ja ottaa minut töihin. Sellaisen, jossa tarjotaan eksklusiivisia opaspalveluja max 4 hlön ryhmälle. Sellaisen, jossa ensin kysyttäisiin tarkkaan, mitä turisti on vailla, shoppailua, kaupunkivierailuja, paikallisiin tutustumista, baareja, ruokaa, konsertteja vai luontoretkiä. Sitten minä, joka olisin sen "jonkun" palkkalistoilla, tekisin ohjelman ja me nettoaisimme hirveästi siitä rahaa, koska palvelua tarjottaisiin ihan törkeään hintaan ja minä siinä sivussa voisin syödä ja juoda turistin laskuun. Eikö muka ole ihan sikahyvä bisnesidea? Saa varastaa heti, kun vaan työllistää minut.

Ajatelkaas nyt järjellä. Minähän olisin hommaan aivan täydellinen, tulen monenlaisten tyyppien kanssa toimeen, minulla on suhteellisen laaja yleissivistys, englannin kieli taittuu, osaan bisnespukeutua tai renttupukeutua, tunnen pääkaupunkiseudun, tai jos en mitä tunne, osaan ottaa selvää. Rakastan ruokaa, baareja, kulttuuria (paitsi teatteria ja elokuvia, mutta nekin luontuvat, jos oikein tsemppaan), luontoa ja joskus jopa pidän ihmisistäkin. Heh. Olisin täydellinen opas, sellainen Keith Floyd -tyyppinen kuormasta syöjä, joka kuljeskelisi lasin kanssa kaiken aikaa. Tai noh, osaisin minä olla selvinpäinkin, mutta baareissa kyllä en suostuisi olemaan.

Aina kun käyn pankkitililläni maksamassa laskuja, ryhdyn hyperventiloimaan. Rahamäärä vähenee ja vielä pitäisi ainakin reilu kuukausi kitkuttaa ennen kuin minulla saattaa olla sauma saada liitosta rahaa. Huhhuh. Ahdistaa. Menenkö taas leipomaan? Eilen ahdistukseeni väänsin chorizo-sienipiirakan, josta onneksi suurimman osan tunkesin veljeni mukaan, kun hän kävi tuomassa minulle pohjoisemmasta Suomesta lähetetyn villakangastalvitakin. Nyt saa talvi tulla, minulla on edustava ja lämmin palttoo. (Mutta sovitaan, ettei ihan vielä, tahtoisin muutaman kerran vielä sienestää, kiitos.)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hemmetin hyvä idea, varsinkin tuo turistin piikkiin syöminen ja juominen! Luulisi nyt jonkun ottavan vinkistä kiinni ja työllistävän sinut kun kerran kielitaitoa ja pk - tuntemusta löytyy.Otan sinuun yhteyttä sitten kun sinne päin joskus matkaan, baarikierroksella tosin voi mennä kuukauden päivät...

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen miettinyt sellaista synttärilahjan ostopalvelua rikkaille johtohenkilöille. Ilmoittavat vaan mulle lahjansaajan sukupuolen, kiinnostuksenkohteita, mitä ovat antaneet tälle viimeksi ja suhteen lahjanantajaan, minä hankin lahjan ja otan välistä vain 30 % lahjan arvosta. Miltäs kuullostaa?

-kummitus- kirjoitti...

Peppone, toivottavasti sinusta ei tule ensimmäistä asiakastani. ;-D Kuukausi saattaa tulla melkoisen kalliiksi, enkä ole ihan varma, kenelle. ;-D

Anonyymi, sullahan on räväkkä suunnitelma! Lahjojen ostaminen on vaikeaa, mutta palkitsevaa, sitten kun osuu oikeaan. Varmasti ihan hyvä idea, ellei kuole siihen, ettei ketään enää saa lahjoa, koska se luetaan korruptioksi.

Tsompi kirjoitti...

Eiks näitä ole jo, Anthony Burdain maailmalla ja sitte ne kaks muuta hemmoo jotka syö, juo ja bailaa ja siitä tehdään ohjelmaa?

-kummitus- kirjoitti...

Niin, ei tuo minulla ihan mielessä ollut. Kameran eteen en koskaan ole tahtonut, enkä myöskään maailmaa kiertämään. Ihan vain sellaista ekslusiivista pääkaupunkiseutu-opasta itsestäni ajattelin...

Anonyymi kirjoitti...

Kummitus, perusta oma firma. 2500 euroa oy:n perustamiskulu ja sillä hoituu jo kaikki vatit sun muut. Saisit varmaan jotain naisille suunnattua halpakorkoista starttirahaa. Et tarvitisi varsinaisia toimitiloja ja voisit tehdä kaikenmoisia vähennyksiä verotuksessa.... Mainostamiseen vain uppoaisi rahaa...

Neuvoo täällä toinen työtön, joka haluaisi oman putiikin, vaan ei uskalla.....

-kummitus- kirjoitti...

No haloo, hei, evvarrmana perusta. En mie nyt hullu ole kuitenkaan, tai en sillä tavalla hullu, että yrittäjäksi herkeäisin. Epävarmaa ja tuulista touhua, ei minun luonteelleni sopivaa laisinkaan. Minä jos kuka olen turvallisuushakuinen ihminen.

Mutta tsemppiä sinulle perustamistoimiin!