tiistai 23. helmikuuta 2010

Omistava luokka kätisee

Eilen väsytti edelleen, kun tulin töistä, mutta sitkeästi vedin läpi iltaohjelman. Pesin kaksi koneellista pyykkiä ja värjäsin hiukset. Onneksi löysin Garnierilta sellaisen maantievaalean, jossa on ripaus punaista joukossa. Saan hiuksistani hivenen eläväisemmät, mutta toisaalta juurikasvu ei aivan heti häiritse, meni yli 2 kk ennen kuin tarrasin väripurkkiin kiinni. Kampaajalle olisi taas asiaa kyllä...

Hiuksia huuhtoessani kävi selville, että lattiakaivossani elää jokin vesirotta tai piisami. Se vaan ei vedä. Mokoma antoi jo merkkejä siitä perjantaina saunoessamme, mutta nyt meinasi vesi lillua yli kynnyksen eteiskäytävään. Apua! Laitoin viestin kiinteistöhuoltoon. Samalla viestitin wc:n säiliön ongelmista, isompi kakkelia varten tarkoitettu huuhtelu nimittäin saa aikaa surkeamman plurauksen kuin pienempi huuhtelu. Jotain vikaa sisuskaluissa.

Kamalia nämä omistajan ongelmat...

Luovuin ajatuksesta, että lähtisin minnekään pohjoisempaan Suomeen, se ei nyt vaan kertakaikkiaan onnistu. Perjantai on vapaapäivä, nautin sitten pidemmästä vapaaviikonlopusta, enkä tee mitään suunnitelmia. Itse asiassa voisin kaivaa ompelukoneen esille ja korjata parit housut. Ärsyttää, kun on läski ja hinkuttaa housunsa haaroista hiutulaksi. Sitten ne pitää paikata, että voi muuten ehjiä pöksyjä käyttää.

Omistajuudessa on siis myös hyvät puolet, etenkin kun omistaa ompelukoneen.

(Ihan vain itselleni kommentoisin, että jos ei tämän fiksumpia kirjoitettavia ole, niin miksi edes vaivaudun? Eihän tällainen paska kiinnosta ketään, ei edes itseäni. Kannattaisiko vaikka kirjoittaa harvemmin? Tai jos vaikka miettisin, mitä tahdon sanoa. Ihmeellinen on ihmisen ajukoppa.)

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Piristit aamuni, on lohdullista tietää, että jollakulla muullakin on sama ongelma housujen haarojen kanssa! Ja meikä ei edes osaa niitä paikata, joten vaihtoon menee. Olen uskotellut itselleni, että ongelma on rakenteellinen: Sisäreidet ovat luonnostaan pullerot, on sitten normi tai läskimpi. Samasta syystä kesäkuumalla ei voi käyttää mekkoja, jos on käveltävä enemmän kuin kaksi askelta: sisäreisiin hinkkautuu välittömästi kivulias hankauma-ihottuma.

Kaiken maailman vastusta ja piinaa moisesta rakenteesta siis.

t. sanna

-kummitus- kirjoitti...

Sinne mekon tai hameen alle on muuten hyvä sujauttaa pyöräilysortsit. Ei hierrä sen jälkeen, vinks vinks. Ja talkkia pöksyjen alle.

Kiona kirjoitti...

Hyvä idea noi pyöräilyshortsit, enpä ole tullut ajatelleeksikaan. Talkki on kyllä kuulunut kesän vakiotuotteisiin.

zenonah kirjoitti...

Kuljen aina kesällä vauvantalkkitötsä käsilaukussa. Sopivan pieni ja voi lisäillä päivän mittaan.

Reetta kirjoitti...

"kun on läski ja hinkuttaa housunsa haaroista hiutulaksi" - siitäkö se johtuu! Tarkotatko saumoja vai saumojen lähellä kangasta? Mulla on vuoden aikana menneet ehkä viidet housut pilalle niin, että kangas on revennyt vähän sisäsauman vierestä. Olin diagnosoinut sen johtuvaksi siitä, kun istun usein toinen jalka pyllyn alle taitettuna, muta läskikö onkin syy! Miten tollasen edes voi korjata, ei siis läskin vaan repeämän, siis silleen huomaamattomasti? Ihanaa jos sulla on joku hyvä ompeluniksi tuohon (muu kuin kirjava paikka repeämän päälle;)), t. nimim. viikonloppuna hajosi lempifarkut.

-kummitus- kirjoitti...

Talkki on hyvästä! Myös rintareppujen alle kesällä.

Reetta, mie en usko, että varsinaisesti lihavuudella on paljonkaan asian kanssa tekemistä. housut ovat vain nykyään huonoa ja ohutta farkkukangasta.


Miun keinoni on se, että reiän alle laitetaan pala farkkukangasta ja siksakataan päälle. Hyvä tulee, kun ei se sieltä minnekään näy.

Mymskä kirjoitti...

Minulla housut kuluivat haaruksista puhki silloinkin, kun en vielä ollut näin läski. Minussa on ilmeisesti joku rakenteellinen vika.

Nimim. talkkia tissien alla kesät talvet(Ällöän kosteita rinnanaluksia yli kaiken), suvena haarukoissa hameen alla

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen huomannut, että hiusvärin vaihtaminen kannattaa. Ihqu blondi ei kestä montaa päivää ilman tyvikasvun tunkeutumista, mutta tällainen tuhkanvaalea antaa armoa useamman viikon.
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

Mymskä, en muuten ymmärrä, miksei talkista puhuta enemmän. Vanha keksintö on parempi kuin pussillinen uusia. Siinä vaan pitää oikeasti pitää huoli hygieniasta, talkki pitää pestä pois joka päivä.

Satuilija, hiusten värjääminen on kätevää. Sulla on viime vuosina ollutkin tosi kaunis väri!

Anonyymi kirjoitti...

Lisää kohtalotovereita :-)! Olen joskus yrittänyt talkilla, mutta kun olen myös hyvä hikoilemaan, niin ei ole tuntunut auttavan. Tai sitten sitä pitäisi lisätä niin usein, ettei käytännössä onnistu (pidemmälle kävellessä kesken kaiken kaupungilla ei viitsisi ruveta haarojaan hoivailemaan...). Pyöräilyshortsit on kokeiltu myös, niissä tulee kunnon kuumalla hiki. Tai sitten pitäisi löytää modernit huomaamattoman väriset ja ohuet, kokeillut olivat kasarimallia.

t. sanna

-kummitus- kirjoitti...

Nykyään niitä pyöräilypöksyjä on urheilukaupoissa vaikka minkälaisia.

Kiona kirjoitti...

Minä värjään seuraavaksi tukan mustaksi! Se on nyt päätetty.

-kummitus- kirjoitti...

Huh, musta on aika dramaattinen. :-D Mutta jos sopii, niin mikä ettei!