torstai 3. maaliskuuta 2011

Kevät, ensimmäinen kevät

Pitäisi ryhtyä miettimään mitä tahdon kasvattaa tänä vuonna parvekkeella. Pohdin, että olisiko tänä vuonna tomaattien vuoro. Niistä lähtee ihana tuoksukin. Chili on säilynyt hengissä talven yli, siinä on jo aikaisia kukkia, joita riivon pois, ettei se vielä ryhdy kasvattelemaan mitään, ennen kuin kerkeän vaihtamaan mullan etorehulle. Sitten pitäisi pohtia, mikä kasvi pääsee luikertelemaan pitkin ristikkoa, ruusupapu tai mustasilmäsusanna voisivat kiinnostaa, ellen sitten tyydy krassiin.

Viikonloppuna pitää kaivella makeasta tomaatista muutama siemen ja tökätä ne multaan. Tykkään eniten siitä, että saan itse kasvatella omat taimeni. Sen lisäksi on kaiveltava yrttipussukat esiin ja katsottava, vieläkö niissä ovat päiväykset voimassa. Basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia ainakin. Timjamin varmaan ostan kaupasta, käytän ja lopun laitan multaan, hyvä tulee, on testattu.

Herranen aika, että oli muuten tukka pystyssä tänä aamuna! Perkeleen parturi-kampaamo Lassi! Jouduin käyttämään viitisentoista minuuttia sen tasoitteluun. Tällaistako on elämä lyhyiden hiusten kanssa? Tahdon takatukkani takaisin! Seuraavan kerran sitten kokeilen tätä lajia 20 vuoden kuluttua, jos olen hengissä.

4 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Olisikin parveke!!!

-kummitus- kirjoitti...

Se on luksusta, tiedän.

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyt tukka sojottaa aina aamulla suoraan kohti kattoa. Pakko vääntää ja kääntää ennen töihin lähtöä.
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

No niin justiin! Perkana! Ei riitä meikäläisen hermot! Mut voi olla, että tällaista ei niin usein tarvitse pestä ja itse asiassa vähän likaisena se asettuu paremmin kuin liukkaan puhtaana.

En viskaa vielä kirvestä kaivoon ja hanki peruukkia, mutta aika lähellä olen. ;-D