tiistai 15. maaliskuuta 2011

Oman elämäni Tuho-osasto

En juurikaan mitään lääkäriohjelmia televisiosta seuraa, en edes sarjoina. Minua ei innosta eikä kiihota pätkän vertaa seurata verta, hikeä eikä kyyneleitä, todellisella elämällä tuntuu olevan niitä määränsä varastossa meille kaikille. Satuin kuitenkin kääntelemään viime viikolla kanavia sinne tänne ja hetken aikaa seurasin TV2:n Akuuttia. Siellä ryhtyi juuri omalääkäri vastaamaan magnesiumia ja diabetestä koskevaan kysymykseen, ja koska omat arvoni olivat juuri laskeneet, asia kiinnosti. Koin valaistumisen, ehkä ruokavalion muutoksella on ollut osamerkityksensä, mutta minähän ryhdyin viime syksynä syömään säännöllisesti myös magnesiumia. Bingo, sehän se minun verensokerini on laskenut!

Viime yönä oli taas unettomuutta liikkeellä. Nyt on pää kipeä, tosin se oli kipeä eilenkin ja toissapäivänä, varmaan vanhuuttaan alkaa pääkin lahoamaan. Mutta normaalin pääkivunkin kestän (jos se vain ei ole migreeni tai itsemurhapäänsärky, joka taas joskus tulee krapulassa), kun vain saan nukkua. Unenpuute on ahdistavimpia asioita ihmiselämässä, pienetkin ongelmat kasvavat vuoren kokoisiksi ilman unta.

Muistin kuitenkin aamulla kerätä kihartimen, takuutodistuksen, kauppalipun ja työkahvimaidon mukaani, mutta kuulkaas muuten tuntuu tämä päivä menevän melkoisessa usvassa. Olen minä kyllä tässä usvassa aikaisemminkin elellyt, ei siis mitään uutta tänäänkään. Hajaantukaa!

Ei kommentteja: