perjantai 15. huhtikuuta 2011

Drinkillä kreivin kanssa

Tutustumisretkellä Porvoon alueen kokousmatkailukohteissa tuli taas mielenkiintoisia ideoita, ainakin yksi toteuttamisen arvoinen. Pikanttina yksityiskohtana pääsimme ottamaan drinkin ihan oikean kreivin kanssa Malmgårdin kartanon panimossa. Ei nimittäin aatelisten kanssa ole juurikaan tullut hengailtua.

Herra kreivi tarjosi kartanon panimon olutta ja jumalaista kuivaa Huvila-siideriä. Siideri varmaan kelpaisi muillekin, se oli vasta viime viikonloppuna valittu vuoden siideriksi Helsingin olutfestivaaleilla. Oli se olutkin juojien mieleen, tehdään kuulema spelttivehnästä, joka on luontaisesti vähägluteenista (mutta jota ei saa mainostaa gluteenittomana).

Malmgårdin tila on ekologisesti viljelty. Tilan puodista löytyy luomuna kauraa, ohraa, ruista, spelttiä, jauhoina ja puuroaineksina, tilan sepän takomuksia, olutta, siideriä, hilloja, mehuja, viinietikkaa... Ja kehtasi herra kreivi vielä valitella, että vähissä olivat tarjottavat, kun sesonki on vasta loppumassa. Juu, kävi kalliiksi se osa tutustumisesta, tuli taas todettua, että ei ole sitä ilmaista lounasta olemassakaan. Ostin spelttimannaryynejä, luomuvehnälesettä, spelttiviljariisiä (hiottuja vehnänjyviä, joita käytetään kuten risottoriisiä), raparperiviikunahilloa ja tietenkin siideriä (vain kolme pullollista).

Arvatkaas mitä aion tehdä tänään kun töistä pääsen. Aion juoda siiderin.

3 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Nautinnollista siideri-hetkeä!
Ja muutenkin mukavaa alkavaa viikonloppua! :)

Puhuri kirjoitti...

Raparperiviikunahillo kuulostaa herkulliselta ja aateliselta,
siideristä nyt puhumattakaan!

-kummitus- kirjoitti...

Stansta, kiitos, kivaa oli! Toivottavasti myös sinulla!

Puhuri, ehkä tämää on sellaista uusioaateluutta, kun joutuu sekin kansanryhmä selviämään omillaan. Siiderit odottelevat vielä juomista, kun tuli keskityttyä kuplajuomiin jälleen kerran.