sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Ex tempore

Sain yllättäen kutsun yhden ammatillisessa tilaisuudessa tapaamani daamin luokse etkoille perjantaina. Olipas meillä hauskaa tutustua toisimme salaatin, katkarapusten, juustojen ja kuplajuomien kera. Vasta lähempänä kymmentä aloimme harkita ulos lähtemistä, tutustuin hänen asuinalueensa lähiöbaareihin. Nehän nimittäin hauskoja tapauksia ovatkin minun mielestäni.

Emme koskaan kaupunkiin saakka päässeet, mutta hyviä keskusteluja tuli käytyä paikallisen väestön kanssa. Hauskaa riitti! Kyllä siinä ympärille nuoria miehiäkin pyöri, mutta ne olivat jo niin nuoria, etten voinut ottaa niitä vakavissani. En sitten ottanut leikillänikään, vaikka yksi niistä oli aivan ilmetty nuori versio Gerard Depadieusta. Ei vaan ihan niin ruma nenä.

Varmaan arvaattekin, mitä tein eilen. Makasin ja pitelin päätäni, se oli se kuplajuoma... Puhelin oli äänettömällä ja televisio auki. Olen aika ennustettava tyyppi. Tänään on sitten tehtävä viikonlopulle aikomani siivoushommelit. Onneksi äänestäminen on jo takana, vaalivalvojaisia en todellakaan aio pitää, enkä availe ovea pikkunoidille, jotka kerjäävät karamellia. Olen iso paha noita.

Etkojen parvekkeella muuten näimme julmetun pitkän kurkiauran. Varmaan useampi sata elukkaa saapui Viikin pellolle lepäämään, ennen kuin jatkavat pohjoiseen. Se on kuulkaas kevät!

4 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Aina näköjään oppii uusia sanoja, kun seuraa muiden blogeja :) - Piti ihan googlata, mitkä ovat etkot.
Tämä oli mielestäni todella hyvä selitys: "Etkoja kutsuttiin ennen jatkoiksi, mutta joku vitun riemuidiootti keksi kutsua niitä jatkot termistä vääntämällään jumalanhylkäämällä sekasikiösanalla."

http://www.hear.fi/pedia/Etkot

Ubaanisanakirjan selitys oli kovin tylsä ja asiallinen tähän selitykseen verrattuna.

-kummitus- kirjoitti...

Niin, kukin tyylillään. Minulla oli kivaa perjantaina etkoilla. Aioin etkoilla jatkossakin. Olen pahoillani, jos ei se miellytä kaikkien korvaa, mutta ainakin kuvaa hyvin tapahtumaa. Paremmin kuin "ravintolaan menoa edeltävä tapaaminen ystävien kanssa ruuan ja juoman kanssa", se on vähän turhan pitkästi sanottu.

Anonyymi kirjoitti...

Sinun elämäsi alkaa kuulostamaan ihan vanhoilta hyviltä ajoilta. Mahtavaa!
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

Noh, vanhoihin hyviin aikoihin en ehkä palaa, mutta jos saisin välillä vähän parempia uusia aikoja. ;-D