sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Uusi vanha harrastus

Olen kaikessa salaisuudessa keräillyt neulomiseen tarkoitettuja kapistuksia (puikkoja ja lankoja) kätköistäni. Puikkoja joudun ostamaan lisää, osasta pareja löytyi vain toinen, toisen on ex-puoliso ilmeisesti tarvinnut joihinkin epämääräisiin virityksiinsä. (Perkele, että minua aina rassaa, kun tajuan mitä se on minulta nyysinyt. Yritän olla ajattelematta, tai verenpaine taas saa kyytiä.)

Viime viikolla aloitin ensimmäisen projektini, saa nähdä milloin tulee valmista. Vielä mielenkiintoisempaa on se, etten vielä tiedä mitä puikoilta loppujen lopuksi valmistuu. Ihan tulee nuoruus mieleen, silloinkin neuloin kovin avantgardistisella otteella villapaitoja toisensa perään. Nyt on vain muistettava varoa, ettei hanki mitään niskajumia itselleen kymmenien vuoisen tauon jälkeen.

Vaarana on se, että television kuuntelu lisääntyy samalla kun neulon. Joudun ainakin tässä vaiheessa pitämään katseen työssä, mutta kuuntelua se ei vielä ole häirinnyt. Onneksi Teemalta tulee hyviä dokumenttiohjelmia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistin juuri, että ennen oli innokas neulomaan. Minun pitää aina pitää katse neuleessa, muuten ei hommasta tule mitään.
T: Satuilija

Mymskä kirjoitti...

Neulominen on mukavaa ja rauhoittavaa (enimmäkseen) puuhaa!

Kun otan kutimet pidemmän tauon jälkeen käsiini, en oikein malta lopettaa, ja jumi tulee. Mutta se on silti kiva harrastus. Pitäisi vaan katsoa kelloa, että muistaisi laittaa tekeleen syrjään ja edes vähän pyöritellä hartioita...

Stansta kirjoitti...

Mulla on niin paljon lankoja kiljumassa tuolla makkarin nurkassa, että olisi enemmän kuin aiheellista tehdä edes osasta jotain valmistakin. Siunattu laiskuus..? Hmph.
Hyvää alkanutta viikkoa! :)

-kummitus- kirjoitti...

Satuilija, kyllä vanha koira palauttaa temput mieleensä, nyt jo uskalsin tuijottaa elokuvaakin toisella silmällä samalla kun neuloin.

Mymskä, siinä kieltämättä tulee sellainen zen-olo, paitsi että hartiat meinaavat välillä nousta korviin...

Stansta, sulla on jo harjoitusta niin paljon, etten laisinkaan ihmettele vaikka käsistäsi syntyisi ties mitä. Meidän pitää ruveta pitämään sellaisia neulontakerhoiltoja. ;-DDD

Stansta kirjoitti...

Oi, siinä olisikin ideaa!
Porukassa jutellen työ edistyy lähes huomaamatta.
..tuli juuri pari vuotta testattua, hah hah..)