maanantai 4. huhtikuuta 2011

Uitettu eläinraasu

En voi edes väittää, etten olisi tiennyt vesisateesta, kun ennen hiustenkikerrystä kävin ilmatieteen sivulla toteamassa, että lämpötila alkaa olla inhimillnen, mutta vaarana on valuminen viemäriin sadeveden mukana. Silti rohkeasti kävin elämäni toisen kerran suoristuraudalla hiusten kimppuun, tuloksena tukka kuin Jutta Urpilaisella. Jumalauta mitkä kikkarat!

Koska aikaa korjaaviin toimenpiteisiin ei enää ollut, kirmasin bussipysäkille, jossa totesin enää näyttäväni uitetun kissan ja Jutta Urpilaisen risteytykseltä. Töihin päästyäni viimeisetkin merkit Jutasta olivat häipyneet, olemukseni muistuttaa jotain märkää uitettua elukkaa, rotu tunnistamaton. Nyt on ikävä niitä Jutan kikkuroitakin.

Söin eilen pizzan. Laitoin siihen niin paljon raakaa valkosipulia, että yöllä heräsin närästykseen ja todennäköisesti tänäänkin minusta haistaa löyhkän metrien päästä. Valkosipuli on mauste! Ei yksi pääraaka-aineista, tahvo! Mutta pizza oli hyvää; pinaattia, tonnikalaa, chiliä ja kasa juustoa. Voi olla, että toinen ystäväni chilikin saattaa olla tämän vatsapoltteen takana...

Eilisiin aktiviteetteihin kuului myös aloittamani paitariepusen purkaminen alkutekijöihinsä, olin tekemässä sitä n 20 kg kapeammalle itselleni. Ensin harmitti, mutta kun neuloin paitaa eteenpäin, tajusin, että harjoitus teki itseasiassa hyvää neulomiskäsialalleni, se tasoittui. Paidasta tulee sekä oikean kokoinen että tasaisempi. Ja missäs se muuten on sanottu, että siitä tulee paita? Entäs jos siitä tuleekin liivi? Tai kukkaro?

2 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Kuinka paksusta langasta sä teet sitä puseroa? (minäkö utelias?)
Mulla on sellanen hassu juttu, että en osaa neuloa ollenkaan pitkillä puikoilla. Hakkaan niillä vaan reidet mustelmille. Eli kun olen neulonut paitaa, teen sen pyöröpuikoilla kappale kerrallaan. Menee se niinkin.
Tsemppiä neulomuksen kanssa ja muista venytellä välillä! :)

-kummitus- kirjoitti...

Aion yhdistellä useampaa lankatyyppiä sekä puikkokokoja, mulla on siitä kokemusta. Pohjalangaksi tulee musta puuvillalanka, 2½-3 pyöröpuikoilla siis aloitan, mutta vaihdan resorin jälkeen kutosen puikkoihin ja ryhdyn tekemään reikäneuletta. :-D

Olen jo huomannut, että venyttely on aika kova sana...