keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Äänetönnä

Eilen aamulla heräsin kurkkukipuun, karhennusta riitti, samoin hömelöä oloa. Kävin koulutusinfossa, tapasimme Omahoitajan kanssa kaupungilla. Kävimme syömässä, tulimme kotiin, otimme päiväunet, saunoimme ja nautimme elämästä. Sellaista pientä kivaa. Seuraavan kerran näemme vasta juhannuksen jälkeen, hän tekee yövuoroja. Hyvä niin, lisät muodostavat kuitenkin oleellisen osan hänen palkkaansa.

Itse olen muuttumassa äänettömäksi. Lupasin soittaa yhdelle entiselle kollegalle, odottelin iltapäivään saakka josko ääneni kirkastuisi, mutta kehnosti kävi. Puhelimessa höpöttäessämme huomasin äänen hiipuvan hiipumistaan, kunnes kuului vain pientä pihinää. Onneksi mihinkään ei satu paljon, vähän kurkkuun. Kuumettakaan ei ole, vain sellainen yleismaailmallinen väsymys. Sitä se vähissä vaatteissa ympäri kyliä rymyäminen viikonloppuna teetti. (Omahoitajalle naureskelin, että olen nyt täydellistä tyttöystäväainesta; hiljainen ja halukas, mutta olen kuulema jo muutenkin sellainen. <3 On se ihana ihminen.)

Luvassa oleva koulutus vaikuttaa hyvältä. Nyt vain on löydettävä yritys, joka tahtoo minut opiskelemaan ammattiin. Kouluttaja tosin kysyi luvan saako hän lähetellä cv:täni yrityksiin yhteen toiseenkin koulutukseen liittyen. Miksipä ei, sanoin minä. Parempihan se on, jos on kaksi saumaa yhden sijasta. Nyt voin ottaa rauhallisemmin kesän ajan, mitään tuskin tapahtuu ennen elokuuta.

Uuden verokortinkin tilasin. Veroprosenttini loppuvuonna tulee olemaan alle viisi. Oho. Eivät kyllä tulotkaan kovin kummoiset ole, mutta tulen toimeen. Todistusten muuttaminen pdf-fileiksi on edelleen vaiheessa. Ehkä käyn vain ottamassa kopiot kaikista ja lähetän tavallista etanapostia työttömyyskassaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saathan kuitenkin ansiosidonnaista päivärahaa? Miten veroprosentti voi olla niin pieni????
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

Älä minulta kysy. Ihan minä sen verokarhun sivuilla olevalla koneella kävin laskemassa. Loppuvuoden bruttotulot tulevat olemaan alle 10000 eeroa, sillä on varmaan jotain tekemistä asian kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Minä otin kopsut papereista kirjastossa ja tuuppasin nivaskan työttömyyskassalle etanapostiin jo useampi viikko sitten. Ei ole päätöstä kuulunut vielä. Eli siihen kannattaa varautua, kestää ennen kuin saa päätöksen ja pennosensa.

t.sanna

-kummitus- kirjoitti...

Nooh, ei tässä nyt onneksi aivan heti olla nälkäkuoleman partaalla. Pari vuokraa ajattelin maksaa pois, että pysyy ainakin katto pään päällä, vaikka korvausten maksaminen hidastelisikin.