torstai 28. kesäkuuta 2012

Tuskastumista

Kävin eilen TE-toimistossa. Jotenkin minua taas alkoi ärsyttämään suunnattomasti työvoimatoimiston paapova ote työtöntä työnhakijaa kohtaan. Lähtökohtainen ajatus tuntuu olevan, että kusettamassa ja huijaamassa yhteiskuntaa ja ansaitsemattomia etuja kalastelemassa olemme kaikki. Etenkin kun työkkärin tavat auttaa rekrytoinneissa ovat kovin vähäiset. Siis onkohan kukaan ikinä saanut sen heidän cv-nettinsä kautta töitä? Tai työvoimatoimiston kautta muutenkaan? Minulla nyt vähän usko repeilee.

Ja mikä henkilökohtainen suunnitelman laatiminen yhdessä virkailijan kanssa se sellainen on, että itse olen hakenut koulutukseen, itse tiedän mitä töitä aion hakea ja mitä aion seuraavaksi tehdä? Hän vain kirjasi muistiin sen, mitä minä aion tehdä, mitään uusia ehdotuksia tai ajatuksia ei tullut. Sitten vielä piti virallisesti kuitata lappu, että varmasti teen nyt sen, mitä olen luvannut, tai mörökölli minut vieköön. Sainhan minä toki jotain, uuden ilmoittautumispäivän syyskuun loppuun. Justiinsa. Toivon todella, että minulla on töitä tai opiskelupaikka sitä ennen.

Mutta ei voi auttaa. Tilanne on, mikä on. Eikä minua enää edes häiritse työttömänä olo. Tekemistä tuntuu riittävän. Tänään pitäisi tehdä jotain vahvaa ja tukevaa ruokaa, että sitä riittäisi koko viikonlopuksi, ehkä enchiladas suizas tai sitten kummituksen versio makaronilaatikosta. Kas kun kokemuksesta tiedän, että festareilta kun yöllä kotiinsa koluaa, niin mikä on ihanampaa kuin mennä täydellä vatsalla nukkumaan. Tuska alkaa huomenna. Omahoitaja saapuu jo tänään. Sunnuntaina minulla on todennäköisesti kipeinä pää, jalat ja nivuset.

(Ja saatana, jos ei sitä unta ensi yönä tule, niin jo on perkele! Tämä on uhkaus, Nukkumatti. Saattaa olla hengenlähtö lähellä, jos ei unihiekkaa ala tippua!)

9 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Unihiekkaa (ja muutoinkin mukavaa eloa ja oloa) sinne toivottellen!

Partapappa kirjoitti...

Kyllä oon ihan samaa mieltä tossa työkkäriasiassa ja sama asenne tuntuu olevan kelassaki. Mukavaa tuskaa sulle sinne!!

Tiina kirjoitti...

Ja parhaita on ne jutut, kun työtön sitten itse saa hommattua itselleen jonkun koulutus- tai harjoittelupaikan, niin työkkäri torppaa ne aikeet, koska jotenkin se nyt ei vaan sovi niiden byrokratiaan just sillä hetkellä.

Tiina kirjoitti...

Ps. Liukkari voi auttaa noihin nivuskipuihin. ;)

Nollavaimo kirjoitti...

Syö iltapalaksi banaani ja juo maitoa (tai jugurttia) sekä kupillinen Clipperin uni-teetä (en muista nimeä). Pitäisi alkaa nukuttamaan.

Lissu kirjoitti...

Työkkäristä / KELAsta kuulemani tarinat ovat aina samankaltaisia. Miksi kukaan ei tee asiasta numeroa? Ovat asiakkaat ehditty passivoida tai virkailijat koulua rooliinsa heti ensimmäisenä työpäivänä? Masentavaa.

Omatoimisesta yrittämisestä rangaistaa monin tavoin. Taloudelliset menetykset voivat koitua kuukausien kaurapuuroksi, jos vihjailet tuloista tai mahdollisista töistä. Kouluttautuminen kuuluu toiselle luukulle. Aina sille, jossa et juuri asioi.

Ja sitten ylemmällä tasolla puhutaan suu vaahdossa siitä, kuinka ihmisiä aktivoidaan. Sitä päivää odotellessa...

Lissu kirjoitti...

P.S. saako tänne pikakommentoijan oikolukuohjelmaa? :D

Samaan aikaan toisaalla kirjoitti...

Olishan tässä juu sananen sanottavana työkkäristä itselläkin, mutta loppuviimein oon tehnyt pitkälti just niinku ite haluan ja selvinnyt kaikesta puhumalla.

Täälläkin välit Nukku-Mattiin kärsimään päin.

Kauko

-kummitus- kirjoitti...

Marjaana, kiitos!

Partapappa, vai on Kela toinen ystävämme. Byrokratia on kiva sana.

Tiina, sulla siis samansuuntaisia kokemuksia. Hmph. Liukkaria? Mie aattelin talkkia laittaa. Mutta jos ei auta, sitten kokeilen sitä.

Nollavaimo, sait sitten melkein kaikki inhokkini samaan lauseeseen: banaanin, jugurtin ja teen. Hihihih. Taidan ottaa pillereitä. TAi noh, sitä teetä pitänee kokeilla.

Lissu, ihan kun miun suustani!

Kauko, meitä taitaa olla yllättävän monta. Tsemppia unosten etsintään. Mie lähden etsimään Nukkumattia ja ehkä teurastan sen tyypin.