tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tuleva työtön kiukuttelee

Huomenna on viimeinen irtisanomispäiväni. Ylihuomenna olen työtön. Ryhdyin vihdoin tutkimaan, mitä minun pitää ihan konkreettisesti tehdä työttömyyden koittaessa ja törmäsin jälleen kerran puutteeseen. En pysty tekemään kotosalla pdf-dokumentteja. Perkele. Mikäli Omahoitaja ei minua kerkeä auttamaan, on alettava ruinata työssäkäyviltä kavereilta apua. Muutenkin koko proseduuri vaikuttaa kovin monimutkaiselta, epäonnistumisen mahdollisuuksia on monta. Ja se taas tarkoittaa, että työttömyyskorvauksen maksu viivästyy ja henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuus lisääntyy eksponentiaalisesti.

Eilen oli mukava päivä kuitenkin. Entisen kollegani kanssa kävimme tutustumisretkellä Billnäsin Ruukilla. Mielenkiintoisin osuus olisi ollut taidenäyttely, mutta meidät lampaat ajettiin aika pikaisesti eteen päin. En kerennyt kuin pari kuvaa napata.
Kilpailun voittaja Samuli Alonen tekee mielenkiintoista veistostaidetta. Mikäli minulla olisi auto, mieluusti menisin tutustumaan ajan kanssa koko näyttelyyn. Menkää te muut, jos voitte. On se vanha ruukki muutenkin kaunista seutua. Ja ruoka oli hyvää!

Tänään menen kokeilemaan onneani yhden työvoimakoulutuksen suhteen. Mikäli en pääse töihin etuovesta, niin kokeilenpa sitten takaoven kautta. Katsotaan miten akan käy. (Mutta nyt sylettää niin, että silmissä välillä sumenee. Tahdon töitä!)

7 kommenttia:

Nienna kirjoitti...

Jos kyse on vain dokumenttien kääntämisestä pdf:ksi (esim. Wordistä), niin PDF-printteri saattaisi auttaa? Itsellä on kotona käytössä PrimoPDF: http://www.primopdf.com/ mutta on noita toki muitakin.

Enkunalma kirjoitti...

Hei,

jos sulla on kaytossa Office 2010 niin pystyt tallentamaan suoraan .pdf formaattiin. Jos taas kaytat vanhempaa versiota tai jopa ihan muuta ohjelmaa niin Niennan neuvo on paras, PDF995 (www.pdf995.com) on toiminut duunissa ja kotona.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, sen minäkin osaan, mutta A4sta en saa kotona tehtyä pdffää ilman konetta. Voisin tietysti koittaa ottaa paperista valokuvan...

-kummitus-

Anonyymi kirjoitti...

Monta vuotta on jauhettu työvoimapulasta, en oikein käsitä, kun kuitenkin niin paljon ihmisiä on vailla työtä. Koko ajan odotetaan milloin loputkin suurista ikäluokista jäävät eläkkeelle, mitä sitten???
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

Mullon kato väärä ammatti. Olisi pitänyt aikanaan ryhtyä niitä it-hommeleita vääntämään, vaikka mulle miten sanottiin, että olen jo liian vanha. En olisi ollut. Nyt taidan jo olla. :-D

Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.

Celia kirjoitti...

Tarvitsetko skannaavan tulostimen? Omani maksoi Anttilassa vuosi sitten satasen kieppeillä. Pidän sijoitustani kannattavana. Ei tarvitse juoksennella dokumenttien kanssa pitkin kaupunkia kopioimassa ja lähettelemässä postiin. Halvempiakin on, mutta halusin väritulostimen, jolla voi tulostaa valokuviakin.

-kummitus- kirjoitti...

Sellaisenpa hyvinkin. Olen periaatteessa ollut romunhankintaa vastaan, mutta jos tässä kerta työttömänä pysyttelen, niin olisihan se kätevä. Etenkin kun minulle kyllä riittäisi mustavalkoinenkin. Pitänee miettiä lisää.