sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Blinejä ja fondueta

Taas oli sellainen päivä, että kaikki hyvät asiat tulivat ryppäänä. Olimme jo ennen joulua sopineet menevämme Graniittilinnaan blinibrunssille, niin myös teimme, kun brunssi ei loputtomiin saakka voimassa ole ja uuden ajan sopiminen olisi taas venyttänyt kokemusta turhan kauas. Blinit ovat hyviä! En tosin jaksanut syödä kuin kaksi, olivat lisukkeet sen verran herkullisia, että tuli natustettua niitä aika reippaasti.

Pääruuaksi nautin lammasvorschmakia ja jälkiruoka tuli jälleen seisovasta pöydästä. Etenkin ananaspannacotta omenasiirapin kanssa oli viedä kielen mennessään. Aika tyyris lounas, etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa, mutta pakkohan sitä välillä on päästä nauttimaan jotain erinomaista eikä aina vaan tyytyä omiin kokkauksiinsa.

Illalla sitten pelasimme Elementaalisen Pahan Temppelin uumenissa. Olemme surkea, riitelevä resupekkajoukkue, joka tekee järkiään tolkuttomia ratkaisuja, tuhoaa tärkeitä ja tulevaa toimintaa auttavia aarteita sekä vainoharhaisuudessaan saa suututettua voimakkaita vihollisia. Niin kuin kolme raivoisaa virvatulta tällä kertaa. Pelinjohtajamme repii housunsa, enkä taida edes miettiä missä kunnossa hänen hermonsa ovat pelikerran jälkeen.

Ruokana oli fondueta. Jep jep. Kaksi rasvapitoista ruokaa päivässä olisi varmaan ihanteellinen tilanne mielen kannalta, mutta ruumis vähän kapinoi. Pakko oli kävellä kotiin, että sain edes hivenen vatsan tasoittumaan.

Meille muuten kävi ensimmäisen kerran fonduen kanssa niin, että se jämähti. Siitä tuli tiukka kakku, josta juustoa oli todella hankalaa kuopaista dipattavan ympärille. Netissä tarjottiin korjauskeinoksi kuumennusta. Ehkä se vähän auttoi, mutta tällä kertaa juusto todella venyi hupaisasti. Ja loppu jämähti fonduepannun pohjalle kovaksi levyksi, jonka pohja paloi mustaksi. Outo kokemus.

Tänään kevennän. Pakko. Nälkä ei ole vieläkään, mutta jos nyt edes nauttisin kahvia ja katsoisin tuleeko Teemalta mitään kivaa. Pakkaamista en tahdo vielä ajatella, en edes hypoteettisesti. Mitään muuta minulla taas ei mielessä pyöri.

2 kommenttia:

Kiona kirjoitti...

Voi kun hyvää ruokaa olet taas saanut syödä :)

-kummitus- kirjoitti...

Ei onneksi joka viikonloppu tule noin reilusti syötyä. Hyväähän se oli, mutta kohtapuoliin ei enää mahtuisi housuihinsa. :-D