tiistai 15. toukokuuta 2012

11 tähteellistä tähdettä (bubbling under - päivän asu)

On se tuo Nollavaimo melkoinen tapaus. Aina repimässä toista pois toisten alhoista. Nytkin viskasi 11 kysymyksellä. Oletuksena on, että olen villi ja vapaa vailla huolia ja velvollisuuksia, niin...

Minkä yhden... ottaisin mukaasi autiolle saarelle ja miksi ?

1. ...äänilevyn ? Enkä varmaan ottaisi yhtään levyä, kun se vaatisi levysoittimen ja sähköt. Ilman sähköjä ottaisin bongorummut ja alkaisin vihdoin tehdä musiikkia. Jos pitäisi tyytyä levyyn, se olisi Mike Oldfieldin Tubular Bells.

2. ...kirjan ? Uuh. Vaikea. Varmaan Täällä pohjantähden alla -trilogian tai Taru sormusten herrasta -trilogian. Taru ehkä vetää enemmän puoleensa kuin realistinen fiktio.

3. ...elokuvan ? Minä en katso elokuvia. Mutta jos saisi sarjan ottaa, niin se olisi kaikki Morset. Siinä ukkeli minun makuuni, ei sylje lasiin, on fiksu ja oikeudenmukainen. Elokuvat ovat liian lyhyitä!

4. ...julkisuuden henkilön (käyttötarkoitus vapaa) ? Morsen esittäjä John Thaw on kuallu, sitä ei voi ottaa. Sitten käyttäisin Omahoitajan kanssa sopimani kuuluisuus-kortin*, Ewan lähtisi kanssani saarelle. Ainakin oppisin englantia. Mutta mitäs sen vaimo ja lapset siihen sanoisivat? En mie mikään liiton rikkoja ole kuitenkaan.
*kuuluisuus-kortti = Suhteessa voi  hypoteettisesti keskustella, että jos jonkun kanssa saisi luvan perästä mennä KERRAN, eikä tulisi seuraamuksia, niin kuka se olisi. Minulla se joku on Ewan. Omahoitaja jäi pohtimaan omaansa.

5. ...syötävän herkun ? Eijjuma. Eijjuma. En mie tiedä. Ehkä joku kova juusto. Ehkä tumma suklaa. Onko pakko päättää? Tahdon kaiken!

6. ...juotavan herkun (vettä on saarella) ? Jägermeister. Ei kun oikeasti rommi. Siellä kuitenkin olisi hedelmiä ja kookoksia, saisin hienoja drinksuja aikaan. (Minä rakastan alkoholia. En juo kuin maistuvaa alkoholia.)

7. ...harraste-asian ? Yrttien ja kasvien siemeniä. Siinähän yrittäisin harrastella hortonomiaa.

8. ...telkkarisarjan ? Kts.nro 3. Morse. Ehkä kaveriksi myös Lewisin.

9. ...pelin ? Kynä ja paperia. Niillä voi pelata vaikka mitä. Toinen vaihtoehto on pippeli. Ai mut kun mulla on jo Ewan.

10. ...urheiluvälineen ? Onko riippumatto urheiluväline?

11. ...minkä vaan ? Tietokone. Juu. Uskokaa pois, en taida enää osata elää ilman. Sillä saisin kutsuttua apuakin tarvittaessa. Tai päivitettyä naamakirjaa.

Sitten saisin keksiä itse 11 kysymystä ja senkin vielä, kenelle ne laitetaan. Entäs jos en jaksa etsiä uhreja, kun kaikki ovat kuitenkin jo tehneet tämän ja sitten en ilkene ns. tuntemattomien blogeihin mennä huutelemaan? Mutta kokeillaan niitä kysymyksiä.

1. Tykkäätkö työstäsi? Miksi?
2. Onko sinua koskaan irtisanottu? Miltä tuntui, jos joo. Miltä tuntuisi, jos ei?
3. Jos et tekisi nykyistä työtäsi, onko kakkosammattivaihtoehto mielessä? Mikä?
4. Mitä oikeasti tahtoisit tehdä elämässäsi?
5. Oletko koskaan harkinnut vapaaehtoistyötä? Jos kyllä. mitä? Jos et, miksi?
6. Onko sinulla työminä ja vapaa-aikaminä erikseen? Millä tavoin? Tai jos olet samanlainen, miten sen hoitelet?
7. Mitä harrastat vapaa-aikanasi? Onko sinulla vapaa-aikaa?
8. Mitä et suostuisi tekemään rahasta? Mitä suostuisit? Venytä omatuntoa ja muita ra(a)joja.
9. Vieläkö tahtoisit opiskella? Mitä? Tahtoisitko enää opiskella? (Mie nään välillä painajaisia, että saksan tai ruotsin tentit ovat tekemättä ja valmistua pitäisi...)
10. Oletko varautunut eläkeikään? Pelottaako eläkkeen määrä vai onko säästöjä sukan varressa?
11. Onko työttömyys ihan oikeasti ihmisen omaa syytä?

Sitten Wanhan Blogistanian haaste samaan syssyyn, päivän asu:

Päälläni oli tänään mustien alusvaatteiden lisäksi tummansiniset työfarkut (siistit, levenevät lahkeisiin), siniset Brakon bootsit ja joku iänikuinen kauluspaita Lindexiltä. Ulkovaatetuksena harmaa mokkatakki. Korvikset pidin kaikki korvissa, samoin kolme nykyään käyttämääni sormusta. Kaulakorun vaihdoin vähän konservatiivisempaan turkoosiin ympyrään. Kun kotiin pääsin, vaihdoin muodottomiin marjapuuron punaisiin olopöksyihin ja luumun väriseen hihattomaan paitaan, joka kinnaa vatsan päältä. Olen siis työttömyyttäni lihonut. Sekin saatana vielä!

(Bubbling under 2. Haastattelu meni niin hyvin, että vituttaa, jos en saa sitä työtä. Se on miun paikka.)

15 kommenttia:

Paulis Pampula kirjoitti...

Mulle tulee aina tyhmä olo kun kaikki aina päivittelee että kenelle laittaisi jatkohaasteen, kun jokainen blogisti on kuitenkin jo täggätty, ja yleensä koskaan en itse ole tehnyt mitään haasteita. Tämä ei ollut vihje, käsky eikä kehotus vaan ihan yleinen kommentti aiheeseen liittyen.

-kummitus- kirjoitti...

Tahtoisitko tehdä haasteen? Ota kiinni ja tee, Pau.

Mymskä kirjoitti...

Melkein olin sanomassa samaa, kuin Paulis... Mutta sanonkin vaan, että johan saatanallisia kysymyksiä keksit! En otakaan haastetta, kun en minä noihin pysty vastaamaan. Suurimmaksi osaksi koskevat asioita, jotka eivät kuulu enää elämääni), vaikka voisihan sitä jotenkin soveltaa, niin että jos olisin. Mutta en minä keksi mitään uusia kysymyksiäkään, joten olkoon.

Tyydyn pitämään peukkuloita.

-kummitus- kirjoitti...

Jotenkin olen aina ollut siinä uskossa, että sullekin Mymskä oikein sataa haasteita tai muita pokaaleja, mutta olen sitten tainnut olla väärässä. Anteex.

Ei tarvitse tätä ottaa. Tästä kyllä hokasee mikä mulla on mielessä.

Saatanallisia säkeitä siis kehitin... ;-D

Anonyymi kirjoitti...

:-D!! No nyt on Kummituksella melkoinen draivi päällä - sekä vastauksissa että kysymyksissä :-D!
Ja jumankekka, jos se paikka on siun paikka, niin sitten sen kans pitää olla SIUN!!!!
Jos ei niin käy, niin mennään lakkoon.
t. sanna

-kummitus- kirjoitti...

Voi Sanna, voi Sanna. Ei me enää voida mennä lakkoon. Muuten saatamme olla ikuisessa lakossa. Mutta vakavasti puhuen, onhan se hyvä tietää, että on sopivia paikkoja, eikä vain pakollisia paikkoja. Sekin on hyvä huomio.

Sulle voimia työnhakuun. Perusta ploki, ala polkkaamaan. Vinks, aika kuluu nopeammin.

Paulis Pampula kirjoitti...

Mä otan! Mä otan! Kunhan saan napero antaa keskittyä rauhassa sen aikaa että saan tehtyä. Kiitos! Ja hei. Edellä kommentoija sanoikin fiksusti: "on sopivia paikkoja, eikä vain pakollisia paikkoja". Tsempit ja peukut ja sen sellaset jutut kaikki sulle!

Paulis Pampula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Hello! Sait tunnustuksen multa :)

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos Oma tila!

Paulis Pampula kirjoitti...

Done that :)

Careliana kirjoitti...

Minäkin vastasin näihin ihan pyytämäti, kun sattui osumaan niin sydäntä lähelle tämä aihe. Kiitos siis mielenkiintoisista kysymyksistä!

-kummitus- kirjoitti...

Hienoa oma-aloitteisuutta, Careliana! Sillä lailla! Samalla tutustuu uusiin ihmisiinkin näköjään. :-D

ambra kirjoitti...

Minäkin haluasin tehdä tämän haasteen! Tosi hyviä kysymyksiä keksit, sormet jo syyhyää! :D

-kummitus- kirjoitti...

Siitä vain kimppuun, Ambra! :-D