torstai 17. toukokuuta 2012

Katsaus kasvuasioihin

Teitähän kiinnostaa aivan yhtä paljon parvekkeellani tapahtuvan kasvuston tarkkailu kuin  minua itseäni. Eikö totta? Mutta kuten sanottu, koska tämä on nettipäiväkirja, päiväkirjoissa käsitellään kirjoittajaa kiinnostavia asioita.
Tomaatit ovat kasvattaneet liikaa varsia. Jos ikuna tulee tomaatteja, joudun koluamaan lisää tukikeppejä. Kaupan yrttien jämäpaloista istutin ruohosipulin ja korianterin. Ne terhistäytyivat kummasti. Ensimmäinen timjami kuoli, toinen taitaa lähteä eloon. Kehäkukat ovat kaikki itäneet, varmaan pitäisi harventaa, mutta kun en raski. Sen sijaan tuoksuherneissä on vasta nyt muutama alku. Ikinä en saa niitä kauniisti kiertämään pitkin ristikkoa...

Basilikaa tulee taas hurjasti. Sitä vain ei kuvassa näy kuin muutama hassu varsi laatikossa. Suurin osa on parvekepöydällä. Kevät on ihanaa! Silläkin uhalla sanon näin, vaikka tuntuu allergia olevan pahimmillaan vuosiin. Suorastaan henkeä ahdistaa. Olen miettinyt lääkäriin menoa, pitäisi varmaan joku inhalaattori hankkia. Ainakin varalle.

Omahoitaja saapui eilen lyhyelle vierailulle, tajusi nimittäin vasta tänne saavuttuaan, että helatorstai on pyhäpäivä ja hän joutuu heräämään aamuvuoroon jo viiden jälkeen. Sain kauniita punaisia ruusuja ja jälkiruuaksi Fazerin cashewpähkinäsuklaata. Se mies lihottaa minua tahallaan, kun minä yritän vähän laihtua. Jos en nimittäin laihdu, on mentävä housukauppaan. Enkä voi ostaa kesähousujakaan, ennen kuin ne pari ylimääräistä kiristyskiloa ovat poistuneet. Umpilaihaksi en enää tahdo. Ei miusta siihen ole.

Polveen sattuu. Yöllä sitä kolotti, nukuin aika huonosti. Paino ja ilmanpaineen muutos tekevät tehtävänsä. Pitäisi laihtua.

5 kommenttia:

Nollavaimo kirjoitti...

Ei parkkule ! Kyllä munkin on se tomaatti taloseinustalle saatava. Taidan yllättää TM:n ja ostaa viikonloppuna multasäkin ja siihen pari tomaatintaimea. Täytyy koluta ulkovarasto, jos sieltä löytyisi jotain, johon istuttaa noita yrittejä.

Hienosti sait näillä kuvilla kaivettua musta unohtuneen puutarhurin esiin ! Kiitos. :)

Millan kirjoitti...

Sullahan on siellä oikea yrttitarha! Minä aina vähän kadehdin niitä, jotka osaavat kasvattamisen lisäksi laittaa ruokaa niistä viljelemistään herkuista. Minä en osaa, enkä taida oppiakaan, kun inhoan ja pelkään patoja ja kattiloita niin kamalasti.

-kummitus- kirjoitti...

Siitä vaan, Nollavaimo! Henkistä tukea tarjoan heti! Hortonomia on kivaa!

Millan, sie taas askartelet kukkien kanssa. Sitä minä ihailen! Eikä kaikkien tarvitse tehdä mitään, tylsäähän se olisi, jos samanlaisia olisimme.

Mutta kun siellä puhtaammalla puolella Suomea asustat, niin tekisipä mieleni päästä teidän nokkosapajille. ;-D

Partapappa kirjoitti...

Mä harrastan kans kaupan ruukuissa olevii kasveja kuten salaatteja. Niitä ostaessa kannattaa tarkistaa, että kasvin juuret on mahollisimman valkoset, silleen ne lähtee mullassa taasen kasvuun.

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos vinkistä, Partapappa! Pitääkin katsella salaatteja sillä silmällä. Paitsi, että mihin mie ne taimet kuvittelen laittavani?