torstai 3. toukokuuta 2012

Gaussin käyrällä mennään

Minut on nyt tutkittu ja normaaliksi havaittu. Olen kaikissa arvioiduissa osa-alueissa Gaussin käyrän keskellä, kuulun suureen enemmistöön. Sinänsä hyvä, ei minun ammatissani mikään ruudinkeksijä tarvitse ollakaan, normaali maalaisjärki tai katuälykkyys riittävät (termin saatte valita mielenne mukaan, minusta molempien tarkoitus on sama, riippuu vain asuinpaikasta ja iästä, kumpaa käyttää). Kummastuksekseni arviontivaiheeseen oli kutsuttu vain kolme kandidaattia, vaikka hakijoita oli satakunta. Minä siis olen yksi niistä kolmesta viimeisestä. Wow. Mutta eipä se mitään auta, ellen saa paikkaa. Jatkosta tiedottavat vasta helatorstai-viikolla. Hyvänä puolena jatkoa ajatellen on se, että taisin taas hurmata yhden konsulentin, peräti naisen tällä kertaa. Tarkoittaa sitä, että jos tulee hiljaisia hakuja, he varmaan huomioivat minut jatkossa.

Kun rva konsultti kertoi haastattelun lopuksi arvioinnin tuloksista, vähän minua nauratti. Ihan kun hän olisi lukenut hakemustani. Kun kerroin sen hänelle, hän sanoi, että minusta huokuukin sellainen itsetuntemus, että osaan jopa huonot puoleni kompensoida ja elää niiden kanssa. Tottahan se on. Esimerkiksi se, että olen hötky, liian nopea ja kyllästyn helposti, kääntyy helposti siihen, että olen sellainen kuuluisa multitaskaaja. Ja toisaalta enpähän kyllästy, kun teen hommia aina vähän vuorotellen. Into nousi pitkästä aikaa, ehkä mie en ihan niin luuseri olekaan. Jos en pääse tähän hommeliin, pääsen johonkin muuhun. Joskus. Ehkä sitten syssymmällä...

Kokeilin epilaattoria elämäni ensimmäisen kerran eilen. Tein testin jalkakarvoitukseen. Mikä sileys! Eikä se edes sattunut, tai no, vähän pisteli ja teräosa meinasi tehdä pari haavaa, kun nilkkoja vetelin turhan innokkaasti ja liian nopeasti. Huomenna kokeilen kaunaloita ja bikinrajaa, otan pari siideriä ja toivon parasta. Ei se nyt enempää voi sattua kuin tatuoiminen. Kapistus sattui löytymään edukkaasti, ensin tuli Sokoksen verkkokauppaan -15 % tarjouskoodi, verkkokaupan sivuilla epilaattori oli vielä kanta-asiakastarjouksena. Kaikenkaikkiaan hinnaksi jäi eur 109. Ei tullut edes postituskuluja! Hyvä kauppa oli se. Halvemmalla pääsin kuin kaupassa käymällä, silloin olisi vielä pitänyt maksaa bussimatkat.

7 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Ota ne siiderit bikinirajan jälkeen, sanon ma.

Olen seurannut blogiasi jo tovin ihan hiljaa, nyt rohkenin avata suuni ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että hurmasit konsultin. Minulle kävi nimittäin aivan päin- vastoin taannoisessa testissä. Oikein aistin miten kyseisestä naishenkilöstä huokui vastenmielisyys minua kohtaan. Saatellessaan minua ovelle päivän päätteeksi hän ei voinut enää vastustaa kiusausta vaan pamautti minulle päin näköä pirullisen huomautuksen "Minä" -nimisestä kirjoitelmastani. Sillä hetkellä tiesin, että paikka ei ole minun. Raportissa minut sitten mm. todettiin "agressiiviseksi" henkilöksi???? Huoh, minua nöösimpää työelmässä ei olekaan. Pelottavaa, miten paljon valtaa noilla konsulteilla on - tekevät tuomioita ihan omista päistään. Edellisen paikkani sain nimittäin samaisen toimiston testien jälkeen ja toimenkuvakin oli suhteellisen sama.

Onnea sinulle matkaan!

Seurailija

-kummitus- kirjoitti...

Tervehdys, Marjaana! Kiva, että seurailet, ei täällä kommentoida tarvitse välttämättä, suurin osa lukijoista ei koskaan sano mitään. Mutta kivahan se on, että joku välillä jotain sanoo!

Vai ei kannata ottaa siideriä ennen bikinirajan siistimistä. Hmph. Luuletko, että lipsahtaa? ;-D

Tervehdys sinullekin, Seurailija. Otan osaa! Mie luulen, että se lopputulema tosiaan riippuu myös henkilökemiasta. Siksi minusta olisikin joissain hommissa viisaampaa käyttää ihan sitä vanhanaikaista suorarekrytointia ja unohtaa analyysit ja testit. Mutta minkäs teet. Pah.

Joissain hommeleissa agressiivisuuskin on kyllä hyvästä. Sehän kertoo, että ihminen ei välttämättä luovuta, osaa puskea asioita eteen päin, tehdä päätöksiä ja jopa omaa johtajan ominaisuuksia. Jos seuraavalla kerralla saisit senkin käännettyä eduksesi. Tsemp!

Anonyymi kirjoitti...

Bikinirajojen epilointi varsinkin lähelllä kaikkein pyhintä voi olla vähän tuskaisa operatsuuni. Se kyllä onnistuu, mutta venytä vähän ihoa toisella kädellä samalla, pääset vähemmillä vaurioilla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon mitalisijoille pääsystä! (Vaikkei niistä oikeasti ratkaise mitään kuin se kulta, mutta ehkä tsemppaa eteenpäin.) Minä ihmettelinkin tuota rekryprosessia, että ekana testit. Ne testaukset eivät nimittäin työnantajalle ole ihan halpoja, tuskin missään rekryssä niihin kolmea enempää laitetaan. Mutta se lie muoti, että aina testataan, jos loppusuoralle pääsee.
t. sanna

Anonyymi kirjoitti...

Viime viikolla ostin eka kerran Sokoksen verkkokaupasta. Sain Biothermin rasvan halvemmalla ilman mitään kuluja ja vielä kaupanpäällislahjan. Pitäisi varmaan vähän paremmin perehtyä tähän nettiostosmaailmaan. Meillä kylläkin toinen osapuoli on ja hurahtanut nettitilailuun harrastuspuolella.
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

OT, en mie nyt NIIN lähelle meinaa mennä. :-D Mutta kiitos neuvosta, on taatusti tarpeen.

Kiitos, Sanna. Joo, miekin olen ihmetellyt, että tässä meikäläisen ammatissakin jo testataan. Ei ollut tapana vielä kymmenisen vuotta sitten. Peli kovenee...

Satuilija, eikö olekin ihmeellistä, että nettikaupasta saa edukkaammin! On mennyt maailma kummalliseksi.