tiistai 8. toukokuuta 2012

Kaappaus Etolassa

Kävin haasttelusimulaatiossa entisen työni puolesta saamani outplacement-palvelun puitteissa. Olen kuulema kovin vakuuttava, olisin haastattelun perusteella päässyt toiselle kierrokselle. Ihan hyvä tietää, että tekee oikeita asioita ja vastaa oikeisiin kysymyksiin. - Kun nyt vain pääsisin esittelemään hienoja taitojani taas jonnekin...

Simulaation jälkeen ajattelin sitten saman tien hoitaa ensimmäisen työvoimatoimistovierailuni pois muistilistalta, minulle kun oikein soitettiin heiltä, koska hain yhteen heidän koulutukseensa. Voi hyvän tähden, että sen on vanhakantainen ja jäykkä kyykyttämistä varten rakennettu paapomislaitos! Ovatko kaikki työvoimatoimistoon ilmoittautuvat onnettomia luusereita, peräänvahdittavia, perässävedettäviä tai muuten vain uusavuttomia? Tuli sellainen tunne, että jos minun oikeasti pitäisi luottaa sitä kautta töitä saavani, niin pitkään saisin odotella. Sain uuden ajan, jossa minulle laaditaan työllistymissuunnitelma. Juu. Mukaan otetaan muun muassa viimeisimmät työ- ja koulutustodistukset sekä uusin lähettämäni työhakemus sekä ajantasainen cv. Tsiissus! Ei ole ihan oikeasti totta! Mutta minähän vien, jos tarve on ja käsketään. (Toivon todella saavani töitä ennen sitä!!!)

Taas rönsyän aiheesta. Läntisestä Helsingistä pääsee Malmille varsin näppärästi yhdellä bussilla, mutta kappas vain, bussi alkaa kulkea vasta puoli kahden maissa. Minulle jäi reilu puoli tuntia aikaa, jonka vietin Mummoniemen Etolassa. Tein taas löytöjä. Olen useamman hetken etsinyt sellaista kromattua saippuatelineritilää sekä tukevahkoja kromattuja imukuppikoukkuja kylpyhuoneeseen. Siellä niitä oli! Samoin löysin mustaa dc-fix-muovia lisää, ja vieläpä edullisemmin kuin K-Raudasta, eur 7,5/ rulla. Kaappasin neljä rullaa keittiön alakaappeja varten mukaani. Ihanaa! Askartelua riittää. Tarttuihan sieltä toki mukaan paketillinen pukupusseja, että saan talvitakit alakertaan jemmaan. Ulkona on nimittäin kevät erittäin vahvasti, olen tukehtumassa allergiaan.

Mut hei kuulkaas, nyt on vähän kiire. Intialaisen tohtorin viimeinen osa alkaa TV1:llä aivan pian. Huomenna alkaa Hamishin seikkailut. Ihanaa työttömyyttä! Otan tästä kaiken irti! Sieneenkin olisi tarkoitus päästä! Hirveesti hommia, ei kerkeä töihin. Tarvitsen puuhasteluvapaata! (Joo, yltiöoptimismikohtaus, tiedättehän, se onneksi menee ohi.)

10 kommenttia:

ambra kirjoitti...

Mullakin jäi huono ja pettynyt fiilis työkkaristä valmistumiseni jälkeen. Ehkä niillä on tapana suhtautua kaikkiin asiakkaisiinsa Toivottomina Tapauksina, mutta siinä juuri valmistuttuani olisin enemmän kaivanut tsemppiä ja käytännön neuvoja, ihan sellaista faktatietoa. Sosiaalialalla on kuitenkin koko maassa hyvin töitä, mutta he puhuivat siitä miten Helsingissä tilanne on huono ja kannattaisi muuttaa Hämeenlinnaan, koska siellä on jossain paikassa töitä. Mitä?? :D Sitten ehdotettiin koko ajan nuorille (olikohan alle 29-v.) tarkoitettua työllistymisohjelmaa, jossa pääsee ns. harjoittelijaksi jonnekin ja saa arvokasta työkokemusta. Uskon että tuo olisi jollain alalla todella hyvä juttu, mutta kuten sanottu, sosiaalialan yksi plussa on kyllä se, että töitä on... Tuli niiden käyntien jälkeen sellainen olo, että oonpa paska.

-kummitus- kirjoitti...

Aika säälittävä esitys. Muutenkin olen kyllä sitä mieltä, että valtionhallinnossa saattaisi olla paljonkin perattavaa. Olisi hyvä, jos sitäkin joku kävisi samalla tavalla läpi, kun käydään yritysten tuottavuutta.

Eikä se ihan oikeasti tarkoita sitä, että palvelut huononevat. Todennäköisesti tehostuisivat ja kohdistuisivat oikein.

ambra kirjoitti...

Hui, valtionhallinto, yritysten tuottavuus... Putosin ennen kuin ehdin lukea loppuun :D Mulla on vähän huono tapa säikähtää pahoja sanoja :D

Mutta juuri tuota oikein kohdistamista olisin kaivannut, ja niin varmaan kaipaisi moni muukin työkkärissä asioiva. Tuli mieleen lukion opo, jolla ei ollut mitään oikeita, asioita eteenpäin vieviä neuvoja... Vaikka muuten hyvä tyyppi olikin :)

Ja samoin sellainen asenne, että otan sinut vakavasti ja uskon sinuun, olis tosi jees!

-kummitus- kirjoitti...

Nohnoh, elä ota minua vakavasti. En minäkään ota itseäni. :-D

Puhuri kirjoitti...

Tein opiskelijakämppääni aikoinaan kylppäriremontin Etolan tarralla, maksoi muistaakseni 20 markkaa. Ihme kauppa.
Ehkä tuo työttömyydestä nauttiminen enteilee sitä, että kohta se loppuu, työttömyys, siis.

ambra kirjoitti...

Otan sinut hyvin vakavasti, kuten tiedät <3 ;) Mutta tuolla vakavasti ottamisella tarkoitin työkkärin populaa :D

-kummitus- kirjoitti...

Puhuri, Etolassa oli vaikka mitä muutakin kivaa, olisin voinut tuhlata sinne paljon rahaa ihan vain sisustusmielessä. Mutta 20 markkaa kuulostaa siltä, että ovat melkoisesti nostaneet hintoja.

Pus pus, Ambra. ;-D Miekin otan siut vakavasti. Onkohan meillä vakava suhde?

ambra kirjoitti...

Suhteemme on hyvin vakava, sanoisinko vakavamielinen ja iloton :D Pitäiskin taas nähdä niin päästään näyttämään vakavaa naamaa toisillemme. Taitaa kyllä mennä kesäkuulle, mutta sitten kun nähdään ollaan vakavissaan vakavia!

Anonyymi kirjoitti...

Työkkäri, plääh. Kävin viime to ilmoittautumassa, kuulun kuulemma "muutosturvan" piiriin. Kysyin, että mitä se käytännössä tarkoittaa, kun (sangen sisälukutaitoisena) en esitteestä ymmärtänyt. Ei osannut täti selittää. Muuta kuin että jos pääsee työkkärin kurssille, niin saa korotettua tukea. "Mutta sitä saa joka tapauksessa kaikki kurssille pääseet", sanoi täti. Minä tivaamaan, että no mikä hiton etu tästä muutosturvasta sitten on?? Täti alistuneesti: "No, kai se sitten helpottaa työnantajaa siinä irtisanoessa". :-D no hitto jee!
t. sanna

-kummitus- kirjoitti...

Nonnih, sieltä se taas tuli; naurattaisi, jos ei melkein itkettäisi. Kyllä se tuntuu olevan melkoista hullun m*lkun pyörimistä älyttömän persiessä.

Koita, Sanna, jaksaa. Jospa se meidänkin risukasamme vielä aurinko löytäisi!