tiistai 9. marraskuuta 2010

Kallis lasti - lisää kenkäasiaa

Kun maksaa kengistään omaisuuksia, tahtoo niistä myös pitää huolta. Kenkien hinta on lähes verrannollinen niiden kokoon, äärikoot maksavat aina enemmän kuin peruskoot 37 – 41. Enkä todellakaan puhu nyt mistään Manoloista tai muista merkkikengistä vaan ihan normaalikopottimista. Tai ainakin melkein normaalikopottimista, tietysti jos tarjolla on perusmusta nilkkuri tai joku kiva muu, otan sen kivan muun, koska olen kurkkuani myöten täynnä mustia peruskenkiä. Yäärks.

Kenkähuoltoon kuuluu lankkaamisen lisäksi kantalappujen vaihtaminen ennen kuin kanta itse alkaa kulua. Se ei maltaita maksa, mutta nyt kun kassissani ovat kahdet talvehtimisliikkumiseen tarkoitetut kengät, tiedän, että ainakin parikymppiä hujahtaa kivalle luottosuutarille. Ainahan se vähän kirpaisee, etenkin tilanteessa, jossa maksetaan euroja ja senttejä, mutta mieluummin maksan parikymppiä kuin luovun keväällä kengistä kokonaan siksi, että olen kävellyt ne piloille (20 vs. 120 euroa...).

Kallis lasti mukanaan kannattaa etenkin julkisissa kulkuvälineissä liikkuessaan huomioida, ettei reppua sitten jätetä penkille tai pysäkille. Nyt se meinasi jo unohtua junaan... Hyi minua! Hulluhan saa olla, siitä olen jo sopimuksen itseni kanssa tehnyt, mutta tyhmäksi ei toinne heretä. Tyhmää on jättää kengät hoitamatta. Hullua on hankkia niitä lisää, etenkin taloudellisessa tilanteessani, niin että kaipahan arvaatte, minne taas haikailen.

2 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Mä olen viime vuosina ihmetellytkin sitä kuinka nuoret eivät osaa pitää huolta kengistään saati, että arvostaisivat niitä. Kyllä minut ainakin opetettiin laittamaan suoja-ainetta mokkaisiin ja rasvaa/plankkia nahkaisiin. Korkolappuja olen vaihdattanut lähinnä bootseihin kun muuten en ole korkkari-ihmisiä. (Ei kannata vissiin opetellakaan kun siinä murtaa ainakin häntäluun..)
Kyllpä alkoi kamalat kelit. Liukastelin tennareissa pois töistä ja oli se aika sipsuttamista, ettei liukastunut. Huomenna tukevammat pohjat alle.
Mukavaa viikon jatkoa! =)

-kummitus- kirjoitti...

Ehkä heillä on liikaa rahaa tai sitten liian halpoja kenkiä. Kuka sitä viitsi eur 30 - 40 hintaisia kenkiä enää pohjuuttaa, kun kantalappujen vaihtokin maksoi eur 14/ pari?

Älä sinä, Stansta, huoli, vielä se tästä kevääksi muuttuu ja tennarit ilmestyvät jälkaan.