keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Mistähän aloittaisin?

Varmaan pitäisi aloittaa koneen siivoaminen ja tarpeellisten asioiden kotisähköpostiin lähettely. Hyvänen aika, kun meinaa lamaannuttaa. Kaapitkin pitäisi siivota. Ja tehdä loput hommat pois alta, ettei kenenkään niiden kanssa tarvitse taistella. Varsinaiset yt:t alkavat huomenna.

Pitäkää minulle iltapäivällä peukkuja. Menen alkuhaastatteluun.

6 kommenttia:

kukkis kirjoitti...

Ohhoh! Pidetään kyllä ja julmetusti. Oot hyvä. Tiedät kyllä.

Kiona kirjoitti...

Peukut on varmasti iltapäivällä pystyssä, ja varpaatkin. Onnea!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

miten joudut jo nyt pakkailemaan, vaikka yt:t vasta alkaa? Sieltähän voi pukata vaikka 6 kk:n työssäolovelvoite, jos "hyvin" sattuu.... Itselleni kävi nimittäin juuri niin - teen mielestäsi kanssasi samankaltaisia hommia ja työntantajani oli iso pörssiyhtiö. Johdon lähellä olleena oli oletus, että ns. istun "kakun loppuun".

Mutta onnen haastatteluun! Vuosi tuli sitä rumbaa harrastettua ennenkuin nykyinen pesti löytyi. En tosin asu pääkaupunkiseudulla - täällä työpaikan löytyminen oli todella kiven alla.

Tsemppiä!

Maria kirjoitti...

Peukku! Ja toinenkin! Niina kauan kuin tarvitaan.

Sinunhan ei tarvitse huolehtia siitä, että hommat kaatuvat jonkun seuraavan niskaan, jos kerran irtisanovat. Minäkin tarjouduin tekemään kaikki alta pois, että jää puhdas pöytä, mutta esimies totesi melkein tylysti (se ei ollut tylyyttä, koska meillä oli oikein hyvä ja toisiamme kunnioittava esimies-alaissuhde), että eihän se minun murheeni ole.

Monesti työnantajan puolelta on parasta, että irtisanottu pakkaa kamansa mahdollisimman nopeasti ja jälkiä jättämättä. Heillä on syynsä toivoa, että irtisanottu ei koske enää mihinkään. Se on kovaa peliä...

Ja tosiaan, sinulla saattaa olla työvelvoitettakin pitkäksi aikaa, vaikka yleisemmin kai toivotaan, että potkittu parissa päivässä saa henk.koht. tavaransa kasaan, mutta vain henk.koht.

Tsemppiä!

Tiina kirjoitti...

Oletpas säntillinen. Jos minä olisin vastaavassa tilanteessa, niin antaisin juttujen ihan tahallaan kaatua seuraavien niskaan. Siinähän sitten näkisivät.

Onnea haastatteluun!

-kummitus- kirjoitti...

Arvon anonyymi, varmaan siksi pakkailen, koska olin siinä kokouksessa, jossa asiasta ensimmäisen kerran kerrottiin ja todettiin, että ennen joulua tilanne on jo ohi. Eli minulle ei tule yhtään ylimääräistä työskentelyä, hyvin todennäköisesti minulle maksetaan ekstraa, että lähden mahdollisimman pikaiseen ja suosiolla.

Haastatteluun tarvitsen enemmänkin onnea ja muita taikakaluja, vaikuttaa siltä, että nyt valitaan maailmanjohtajaa eikä vain alempaa toimihenkilöä. Puuh, ihme jos pääsen edes näkemään mahdollisen työnantajani edustajan. Ja tuskinpa tulen valituksi.

Tiina, varmaan johtuu säntillisyys ihan toimenkuvasta. Eikä se näiden suomalaisten vika ole, jos amerikkalaiset tekevät jännittäviä ratkaisuja. Siksi en heitä viitsi pulaan jättää. Sitä paitsi piirit ovat pienet Suomessa, kannattaa olla polttamatta siltojaan.