sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Aamupalafriikki

Heti herättyäni minulle ei maistu kuin vesi ja pakolliset pillerit, mutta jos parin tunnin päästä on evästä tarjolla, minuun uppoaa tuhdimpikin aamupala. Nyt kun aikaa on, usein teen aamupalaksi pienen munakkaan. Ostin blinikinkereitä varten pienen teflon-lettupannun parisen vuotta sitten. Nyt alkaisi jo pian olla aika uusia ostos, ei maksanut nimittäin kuin vajaan 5 eeroa, ja koska pannu on ollut kovassa käytössä, alkaa pinnoite jo osoittaa heikentymisen merkkejä. Rikki se ei kuitenkaan vielä ole, sellaisella en suostu ruokaa tekemään, koska jostain syystä en usko, että teflon tekee sisäisesti nautittuna hyvää. Paahdan pannulla mausteet, teen jälkiruuaksi syrnikit ja aamupalakseni yhden munan munakkaan.

Aamiaismunakas yhdelle

Tahtomaasi terveellistä täytettä n. 1 dl pilkottuna (itse olen käyttänyt tomaattia, paprikaa varhaiskaalia, hapankaalia, porkkanaraastetta, perunaraastetta)
nokare voita tai öljyä
currya ja paprikajauhetta
1 kananmuna
salaattimixia, rucolaa tai tuoreita yrttejä silputtuna
ripaus suolaa
roiskaus pippuria
muutama ruokalusikallinen juustoraastetta

Sulata voi tai kuumenna öljy pannussa. Lisää curry ja paprikajauhe, anna kiehahtaa. Lisää pilkottu terveellinen osio, paista ja hauduttele hetki pannussa, että nesteet kiehuvat kokoon. Sillä välin riko muna kulhoon, lisää yrtit tai salaatti, mausteet ja juustoraaste. Vispaa sekaisin.

Kaada muna-yrttisekoitus vihannesten päälle, peitä pannu kannella ja laske lämpö ykköseen. Anna hautua kypsäksi noin viitisen minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai paahtoleivän päällä, kuten minä omani syön. Lisäksi tarvitsen vain kupillisen maitokahvia (kupillinen = n. 0,4 l). Seuraavan kerran nälkä on vasta joskus kahden maissa iltapäivällä. Vain taivas on rajana, mitä munakkaaseen voi piilottaa. Olen itse asiassa miettinyt, että jos joskus töihin pääsen, mikä minua estää tekemästä tuollaista jo valmiiksi itselleni iltasella. Kyllä työpaikkojen taukotiloissa yleensä mikroaaltouuni on.

Ei kommentteja: