lauantai 22. helmikuuta 2014

Imelda on tyytyväinen

Ingvar-sedän alaiset ovat fiksua väkeä. Ainakin heidän logiikkansa toimii samoin kuin blondin logiikka, totesin, kun eilen askartelin kenkäkaappia kasaan. En pitänyt projektin kanssa kiirettä, välillä luin, välillä söin, välillä surffasin netissä. Muutama palikka taisteli vastaan, mutta minulla on metkuni sellaisia varten, jos ei väsyttämällä, niin sitten väkisten. Valmis siitä tuli, nyt vielä pitäisi täyttää se kengillä.

Onnistunut loma-askare
Sitten voisin siivota, viedä pahvit ulos, vaihtaa lakanat ja tutkia, mitä tavaroista voisi viedä varastoon. Osa kengistä on siivottava roskiin, sellaiset melkein kymmenen vuotta vanhat, kuluneet, linttaanastutut ja rikkinäiset, joita ei edes suutari saa korjattua. Mitä minä sellaisia säästämään? Nostagiasyistä? Siksi, että ne aikanaan ovat olleet hyvät kengät? Ne ovat siltä ajalta, kun varaa oli hyvin vähään, eikä vaihtelua ollut tarjolla. Joutavatkin mennä muistuttamasta moisesta!

Kirjastosta löysin toisen Liz Williamsin käännetyn kirjan, Demonien taivas. Olen koukussa, olisitte tekin, jos pidätte fantasiasta ja dekkareista. Ja rakkaudesta. Mutta lukekaa kirjat oikeassa järjestyksessä, saatte niihin vähän paremmin tolkkua. Ilmeisesti joudun etsimään loppuja hänen tekemiään opuksia englanniksi.

Ei kommentteja: