Ensin siivosin, sitten tein leipää, nautiskelin vähän siideriä parvekkeella, nypin kasveja ja sen jälkeen vielä duunasin broilerifileitä omaan marinadiin, kunnes tungin nekin hetkeksi uuniin. Kyllähän siinä tuli samalla vähän suolaa valutettua silmistä, mutta ainakaan en soitellut kenellekään ja muutenkin käyttäydyin ihan inhimillisesti naapureita, sukulaisia tai ystäviä häiriköimättä. Ei kukaan ihan oikeasti minun nähdäkseni tahdo katsoa suolavettä valuttavaa maggaraa.
Leipä oli niin lämmin, että vetäisi puhelimen kameran linssin huuruun. |
Jäähtynyt leipä ja pala. Voilla tietenkin! |
Sipulileipä (- sipulipussikeittoaineksesta)
pussillinen sipulipussiainesta (Rainbow laktoositon)
0,75 l vettä
n. 1 tl lisäsuolaa
2/3 tuorehiivapaketista (varsinaisessa ohjeessa oli kokonainen, mutta tuokin riitti)
loraus hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kurpitsansiemeniä ja cashewpähkinoitä (saa niitä vähän murskatakin)
epämääräinen jauhosekoitus, itselläni oli durumvehnää 6 dl ja sämpyläjauhoja n. 8 dl (saattoi olla reilusti, mie en yleensä hirveästi mittaile loppuvaiheessa)
½ dl oliiviöljyä
Tee sipulikeitto, jäähdytä se 37-asteiseksi. Lisää suola, hiiva, hunaja, kaurahiutaleet ja tahtomasi siemenet (ei pakollisia, voisi myös lisätä yrttejä). Anna taikinanalun seisoskella n. 10 minuuttia, hiiva käynnistyy. Lisää jauhoja, alusta kunnolla, lopussa lisää öljy. Vaivaa kunnolla - juma, että mie tahtoisin sen saamarin yleiskoneen, mutta miksi miksi miksi ne ovat niin kalliita?
Peitä taikina, anna kohota kaksinkertaiseksi. Itse seisottelin taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia, ennen kuin kumosin sen jauhoitetulle pöydälle ja pieksin aika perusteellisesti. Jaoin taikinan kahteen osaan, muovailin kovakouraisesti (siis ihan oikeasti väänsin taikinan liiskaksi, ennen kuin veivasin) kaksi palleroa, kohotin reilun 30 minuuttia, ennen kuin vetelin viivat kevyesti pintaan ja sivelin öljyllä. Pidin uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia, sitten vielä jälkilämmöllä n. 10 minuuttia.
Ennen nauttimista anna jäähtyä. Varoitus! Turhan hyvää. Jos alat syödä, varaa viereen joku, joka repii sinut irti leivästä ja voipurkista. Sinua on varoitettu. En ymmärrä, miksi en useammin tee tätä leipää, maku on etenkin tuoreena jumalainen, mutta pitkään tämä ei säily. Siksi toinen leipä menikin pakkaseen.
3 kommenttia:
Tästä kirjoituksesta tuli mulle sellainen olo, että sulla menee hyvin - kaikesta huolimatta ja just siks. Sä oot niin ihku! <3 Ja tuore leipä... Kuolaa...
Voi tuota leipää! Nyt tuli nälkä ja mieliteko.
Ambram, asiat ovat hyvin! Erittäin hyvin!
Kiona, se on vaarallisen hyvää leipää.
Lähetä kommentti