maanantai 18. lokakuuta 2010

Sinne se meni

...viikonloppu. Aivan liian nopeasti. Eilinen oli ihana lepopäivä.

Sitten tekaisiin pitkästä aikaa meemin, en edes muista, koska viimeksi tällaista olen rakennellut. Tämä on kotoisin TaMiitilta.

1. Kissa vai koira? Voit valita etusijalle vain toisen, vaikka pitäisit molemmista, mutta toki voit mainita, jos olet mielestäsi sekä kissa- että koiraihminen. Kysymyksen pointti on kuitenkin jommankumman etusijalle asettaminen, koska on pakko valita. Vastaukseksi käy myös joku muu eläin, tai se ettei pidä eläimistä laisinkaan. Huom! Älä teeskentele pitäväsi kummastakaan vain siksi, että heijastaisit kyseiseen eläimeen kliseisesti liittyviä myönteisiä mielikuvia persoonallisuuteesi.
Ehdoton kyllä kissalle.

2. Mitä eläimiä vanhemmillasi / lapsuudenperheessäsi oli? Entä isovanhemmillasi?
Meillä ei koskaan ollut mitään eläimiä, ennen kuin itse raahasin ensimmäisen punaisen Oskari-kissan taloon. Olin ehkä 12 – 13-vuotias. Sittemmin kissa olikin ainainen toveri siihen saakka, kun muutin Helsinkiin niin pieneen koloon, etten tahtonut raahata sinne kahta ulkoilemaan tottunutta kissaani, vaan sijoitin ne maalle.

3. Kerro perusteluja sekä sekä kissoista/koirista pitämiselle tai ei-pitämiselle.
KISSAT: Kissa on kaunis, itsenäinen ja tuoksuu hyvälle, paitsi kissan ulosteet. Vittumainen kissa osaa olla tosi vittumainen, siitä miinuksia. Kissa syö vähän, mutta on nirso.
KOIRAT: Koira haisee pahalta, sitä pitää kuljettaa ulkona, se ei viihdy itsekseen. Koira on helpommin koulutettavissa pois huonoista tavoista kuin kissa. Koira voi syödä ihmisen vararikkoon sekä tuhota hampaillaan kengät.

4. Mitkä käyttäytymisen piirteet näet kissamaisina ja mitkä koiramaisina?
KISSAMAISIA: Itsenäisyys, hajamielisyys, omiin ajatuksiin vaipuminen. Notkeus ja nopeus.
KOIRAMAISIA: Laumahenkisyys, mielistelyn tarve, uskollisuus, tottelevaisuus. Kestävyys.

5. Millaiset ammattivalinnat mielestäsi heijastavat kissaihmisyyttä tai koiraihmisyyttä?
KISSA: Seikkailija tai taiteilija.
KOIRA: Sotakoira Musti, poliisikoira; poliisi, sotilas, kouluttaja, liikunnanopettaja. Niinpä...

6. Entä millaiset poliittiset sekä elämänkatsomukselliset valinnat?
Tätä allegoriaa en saa aikaiseksi. Ei vaan synny.

7. Kerro elämäsi rakkaimmista eläimistä jotain?
Kaikki kissat ovat olleet rakkaita, mutta rakkain oli Elvis. Se oli maailman ihanin ja rakastavin norjalainen metsävillapaita, jota tulen kaipaamaan ikuisesti. Täydellinen kissa, kaunis, luonne kuin enkelillä, mutta silti itsenäinen olento. Elviksen kuolema liikutti niin paljon, etten ole lakannut etsimästä hänenlaistaan kissaa. Jos sellaisen löytäisin, pakko olisi ottaa kisu. Ja sille kaveri.

8. Mikä on sieluneläimesi tai toteemieläimesi?
Kettu. Sen nään säännöllisesti ja tunkee pirkuna uniinkin. Toivoisin, että se olisi kissa, mutta ehkä kettu pärjää luonnossa paremmin. Näen mie tosin kissoistakin unta, mutta ketuista näen merkittäviä unia.

9. Mikä eläin aiheuttaa sinussa vastenmielisyyttä?
Hämähäkit, ampiaiset ja itikat. Minä vihaan itikoita, inhoan hämähäkkejä ja pelkään ampiaisia.

10. Onko lempieläimellä vaikutusta ihmissuhteittesi muodostumiseen?
Ystävät ovat melkein järkiään koiraihmisiä, olen tottunut jo siihen. Pitäisikö sanoa, että olen tottunut koiriin vihdoin ja viimein. Kissaihmiset osaavat jotenkin järkevästi olla myös ilman kissaa, kun ei ole mahdollisuutta niiden pitoon.

Ei kommentteja: