maanantai 25. lokakuuta 2010

Takaisin tähän päivään

On niin hauska lauantai takana, ettei haitannut sekään vaikka sunnuntain vietin koomassa. Ensin koomailin hotellissa aamupalalla ja sitten sängyssä, sitten junassa ja lopuksi kotonani. Vaan kun minulla on Tampereella niin ihania ihmisiä ystävinä, että jos olisin yhtään liikuttuneemmassa tilassa, niin itkua vääntäisin.

Kävin lounastamassa Kaura-ystäväin ja tyttärensä kanssa Tillikassa (grillattua maksaa, pekonia ja hemohessikasa muussia, nom!), sitten kuuntelemassa vähän Eriniä Paapassa ennen kuin toinen ystäväiseni haki minut kihlattunsa tupaantuliaisiin. (Pieni anekdootti sallittakoon, samainen herra on ollut iloisella 80-luvulla myös minun kihlattuni... ;-DDD) Lupasin tehdä ruokaa vieraille, rakentelin apukokin kanssa kiinankaali-papu-tomaatti-chili-sipuli-kookosmaitopadan, tofusatayta sekä pinaatti-cashewpähkinäriisiä. Jälkiruuaksi meillä oli vaahtokarkkeja ja kahvia. Täydellinen ruoka, hienoja ihmisiä, mukavaa seuraa, virkistäviä juomia ja keskusteluja!

Valitettavasti aamuherääminen vaati veronsa, yhden jälkeen oli pakko lähteä hotelliin unille. Ajelin herroiksi taksilla, mikä tuli kuitenkin yllättävän edulliseksi, koska Tampere vaan ei ole niin laaja kaupunki kuin tsadi. Taas minulle kävi niin, etten päässyt laisinkaan tutustumaan Tampereen yöelämään (lue ravintoloihin), mutta toisaalta mitäs minä siellä olisin tehnyt, juonut kalliita juomia ja hymyillyt typertyneenä. Kun laskin taloudellisen tappion eilen illalla, olin positiivisesti yllättynyt, vain 200 euroa! Siinä kuitenkin ovat hotelliyöpyminen ja matkaliputkin. Niin ja ravintolalounas, ei yhtään paha!

Toki tuo tarkoittaa sitä, että tässä kuussa eivät enää kamalasti siviilit juhli, mutta siitä nyt en huolta kanna, kunhan saan jokapäiväisen leipäni sekä pari virkistävää viinilasillista viikonloppuisin. Ei tässä maailmassa, kuulkaas, ole mitään vikaa, hyvä on tällaisena! Ihmisissä onneksi on myös niitä hyviä tyyppejä pahisten lisäksi.

2 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Joka euron arvoinen reissu! Irtiotto tekee aina hyvää ja varsinkin Tampereelle meno.
Tillikka ei varmaan ole samanlainen kuin 80-luvun alussa, mutta Tammerkoski virtaa edelleen.

-kummitus- kirjoitti...

Niin oli! Mie en tosiaan aikaisemmin koskaan ole Tillikassa käynyt, mutta näin minulle kerrottiin, että sieltä ovat kuulema kaikki asiaankuuluvat henkilöt siirtyneet Telakalle (jossa en tietenkään käynyt).

Koski on kiva, ihmiset mukavia, kaupunki kaunis. Mie voisin melkein muuttaa sinne. Ehkä. Jos saisin töitä, jos hakisin töitä, jos uskaltaisin lähteä jonnekin...