torstai 30. joulukuuta 2010

Viinaa mittaamaan

Ihailin aikoinaan kovin yhtä ystäväpariskuntaa, jolla oli jo kultaisella 80-luvulla viinakaappi, lasit joka juomaa varten ja alkoholin mittaamiseen käytettiin mittaa eikä vain kaadettu mutu-tuntumalla. Minulle kyllä on sittemmin mutu kelvannut, viinakaappikin on ollut olemassa jo kolmisen vuotta ja lasejakin on kohtuullisesti, mutta vasta eilen törmäsin edulliseen viinamittaan, sellaiseen 4 cl/ 2cl teräksiseen mitta-astiaan.

Etsiskelin Pirsmasta biojätepusseja, ne on strategisesti sijoitettu yläkertaan ja kun kerran yläkertaan menee, niin tietysti sitä hiplaa kaikkea eteensä sattuvaa, etenkin nyt kun joka paikassa lukee ale-ale-ale. Viinamitta nyt ei mikään ale-tavara ollut, mutta kun hinta jäi alle 6 euron, niin päätin vihdoinkin ryhtyä sen verran sivistyneeksi, että tiedän minkä vahvuisia ginitonicceja, vodkatonicceja, jallukolaa, kossuvissyä tai muuta "jännittävää" teen jatkossa. Aika harvoin tosin tulee enää mitään drinksuja rakenneltua, edellinen kerta taisi olla viime kesänä, kun veivasin jälkiruuaksi alkoholipitoisia pirtelöitä vodkasta, karpalolikööristä, mustikoista ja jäätelöstä. Olivat muuten namia!

Uusivuosi koittaa, silloinkaan en ole kotona drinkkejä rakentelemassa, mutta ehkäpä seuraavalla viikolla on jo parempi tuuri. Minulla ovat nimittäin juhlaviikot alkamassa, kolmena seuraavana viikonloppuna aion liesuta kaupungilla, baareissa tai sitten viihdyttää ihmisiä kotonani. Hah, haist´kukkanen vaan senkin tipaton tammikuu, sellaista ei meillä näy!

5 kommenttia:

ville kirjoitti...

mulle saa sitten tehdä vaikka minkä vahvuisia ginitonicceja, vodkatonicceja, jallukolaa, kossuvissyä tai muuta "jännittävää". kiitos. nähdään ensi vuonna, näissä tunnelmissa.

-kummitus- kirjoitti...

Sie oot niin helppo... ;-D

Penni kirjoitti...

Höh, mitä tämä nyt on, joku varastaa ajatuksiani? Juuri mietiskelin drinksujen rakentelemista, pitäiskö issekseen leikkiä sellaisilla uutena vuotena... Vodkapohjaisia minulle, Moscow muleen ainekset on jo (ne on periaatteessa aina olemassa, jos iskee hinku). Josko Bloody Maryjä pääruoaksi?

Minulla ei ole "oikeaa" viinamittaa, mutta muovinen kipporware on toiminut ihan ok. Joskus voisin ehkä oikeankin hommata, ne teräksiset on hienoja. Ja niitä laseja, niitä pitäisi.

Tosin tällä alkoholin kulutuksella aika turhaa... Mutta kun joskus on vaan kivaa drinksutella :)

-kummitus- kirjoitti...

Mie oon just tällainen perinteinen varas, vien ajatukset ja tuhkatkin pesästä. ;-D Älä hankikaan mittaa, tiedän mitä voisin tuoda tuparilahjaksi sitten joskus. :-D

Bloody Mary olis kyllä nyt niin nam. Onko vorsesteria kanssa? Miekin käytin desimittaa monenmonituista vuotta, ja hyvin on toiminut!

Penni kirjoitti...

Nyt on kaikki ainekset hankittu, vorsesterikin. Selleriä en käytä, lusikan voi pestä ja käyttää uudelleem :D

Tuo minun mittani vetoisuus on sen 4 cl, hyvin onnistuu niinkin. Ja desimitalla loput... Tai mutulla.
Mutta eipä hassumpi tuparilahja, jahka sellainen järjestetään!