tiistai 14. syyskuuta 2010

Moraalihirviö

On kumma, kun viikonloppuna piti kivaa ja suttasi kavereiden kanssa astiansa, niin nyt sitten moralisti minussa nostaa päätään ja haukkuu lyttyyn. En siis kavereita, vaan itseni. Etenkin haukun itseäni siitä, etten ole nopeammin saanut jälkiä siivottua. Sunnuntainahan ei tapahtunut mitään, mie vaan makasin. Eilen sitten töiden jälkeen raahasin roskikset ulos (bioroskiksen kalannahkat tuoksuivat ovelle saakka, pakko oli!). Sitten rupesin tiskaamaan.

Onneksi pidän tiskaamisesta, se on äärettömän terapeuttista ja meditatiivista toimintaa. Ja onneksi astiat nyt eivät mitään yltiökakkaisia ole, vain viinin, oluen tai siiderin jäljiltä. Tarjoiluastiat nyt tietenkin pitää pestä huolella, mutta onneksi minulla kuitenkin oli käytössä kertakäyttölautaset, vaikken niistä muuten pidäkään. Mutta tällekin päivälle tiskiä jäi, kuohuviinilasit ovat pesemättä, samoin osa tarjoiluastioista.

Oikeastaan olisi kiva päästä käymään Ikeassa ja ostaa jotain edullista lautassarjaa joku kaksitoista kappaletta. Sen suurempia kinkereitä en taida pystyä kotonani järjestämään, lauantaina lauman kokonaiskoko oli 11 ihmistä ja lämpöä riitti, vaikka parvekkeen ovi oli auki kaiken aikaa.

Moralisti minussa tiesi, ettei homma ollut valmis, kun unille rupesin eilen. Ettepä arvaakaan, mihin aikaan olen herännyt tänä aamuna – viideltä. Alkoi pyöriä ne hoitamattomat hommelit päässä eikä uni enää suostunut jatkumaan. Mie en ala! Miksi miksi miksi minun pitää kantaa kaikki maailman synnit niskoillani, olla niin perkeleen velvollisuudentuntoinen ja säntillinen? Minä haluan heittäytyä hulttioksi! Edes joskus synttäreiden jälkeen. (Tähän sopisi lauluksi Lapinlahden Lintujen Edes kerran.)

5 kommenttia:

Penni kirjoitti...

Odotas vaan, kun saat sen The Tiskiharjan. Tiskaaminen muuttuu lähes orgastiseksi nautinnoksi.

-kummitus- kirjoitti...

Ai niin, se ihmeharja! Ooh, odotan jännityksellä. :-D

Stansta kirjoitti...

Mä voinen lohduttaa sua sen verran, että mulla seisoo tiskialtaassa tiskiä jopa VIIKON takaa..! No, käsi kipsattiin reilu viikko sitten eikä 22-vuotias poika ole niin tarkka vaikka juomalasit loppuvat -onhan kaapissa vielä kahvimukeja, hah. Eilen lupasi, että tiskaa eilen tai tänään - poikaa ei ole eilisillan jälkeen näkynyt...
ONKO tiskaaminen nuorille miehille noin vastenmielistä? Ehkä. Tai sitten on vaan niin helppoa keksiä "muuta puuhaa", hah.

-kummitus- kirjoitti...

Otan osaa kipsin suhteen! En minäkään kyllä nuorempana tiskaamisesta innostunut, ihan tämä on vasta viime vuosina ilmaantunut meditaatiomuoto. :-D

Stansta kirjoitti...

Kiitos! :)
Tiskaamisessa on yleensä se aloittaminen kaikkein vaikeinta...