perjantai 24. joulukuuta 2010

Radiota täällä kuuntelen

Eilinen sissi-isku Itäkeskukseen onnistui yli odotusten. Tutkiskelin etukäteen kodinkoneliikkeiden tarjontaa, päädyin kahteen vaihtoehtoon, jotka onnekseni sijaitsivat vielä samassa liikkeessä. Liikkeessä oli paljon kaikkea muutakin jännää, olen tosin kuullut, että ruotsalaislaatu ei aina kaikkein parhainta mahdollista ole. Mutta kuulkaas, kun en tiennytkään, että minulta puuttuu muun muassa termoskastikekaadin. Voi minua köyhää!

Takaisin radioon. Se on sellainen pieni laatikko, jossa on pelkkä radio, ei kalenteria, ei lämpötilamittaria, vain on/off-kytkin, äänenvoimakkuus, joku bassonamiska sekä kanavavalitsin. Upee! Ja hinta vain alle 18 eeroa. Jei! Hyvin kuuluu, vaikka ensin jouduin vähän sille paikkaa hakemaankin parhaimman äänentason saadakseni.

Sen lisäksi löysin pyjaman, työpaidan ja työpuuvillariepusen, sellaisen liehuvan takinreuhakkeen. Kanta-asiakaskaupastani tulleella tekstiviestillä sain - 20% koko pumpsin hinnasta, vain 66 euroa. Jippii! Kyllä nyt passaa taas töitä tehdä. Ja iltasella saunan jälkeen pyjamoida.

Paluumatka meinasi vähän pelottaa, bussikuski ei ollut parhaalla mahdollisella tuulella. Sen lisäksi että minulle tuli hänestä vahvasti mieleen keskitysleirin kaasutusbussin kuljettaja, hän myös testasi huippunopeuden saavuttamista sekä jarrutusajan pituutta varsin vakuuttavasti. Rallikuskien sukua ja huonetta. Mie olin ihan hiljaa ja yritin pysytellä penkissä.

Riisipuuro on uunissa, sienisalaatti tekeytymässä, käyn vielä kaupasta pasteijataikinan ja tekaisen suolaisia mutustettavia, joihin ajattelin veivata juustonjämiä, herkkusieniä ja jotain tulista maggaraa. Saavat tyypit leikkiä joulutorttuja. Illaksi ajattelin tekaista täytettyjä broilerinrintoja ja vähän jottain siihen sivuun. Huomenna onneksi tulee ruoka- ja juomaseuraa, muuten ryömisin kolostani tiistaina, eikä mikään mahtuisi päälle.

Tänään aion nauttia. Minulla on rauha, oma tupa ja oma lupa. (Vaikkei kuusta olekaan, ei muovista eikä oikeata, parempi niin, koska eilen kun katkoin kuivia oksia yucca-palmusta sain tolkuttoman allergisen reaktion, kasvihan oli parvekkeella kesän, nyt pölisytin siitä siitepölyn liikkeelle. Kädet turposivat, nenä valui, tirskutin, yskin ja kyynelehdin. Onneksi on allergialääkkeitä!)

Nauttikaa tekin! Valoista, vapaasta, hyvistä eväistä, ystävistä, ihmisistä, lemmikeistä, pakkasesta, lämmöstä, glögistä ja ihan jos elämästä. Edes vähäsen. Radiostani (!) tulee jotain ihanaa soulmusiikkia, mikäs tässä odotellessa kahvin tippumista. Joujoujou!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nauti joulun vietosta.

Puhuri kirjoitti...

Leppoisaa joulua!

SusuPetal kirjoitti...

Oma tupa, oma lupa ja oma radio, josta kuunnella haastatteluja!

Nauti!!!

Reetta kirjoitti...

Nautin kaikesta muusta paitsi vapaista, mutta ehkä nautin sitten palkkapäivänä ;) Ja kovin lupsakkaa on tää työnteko näin jouluna kun nettiinkiin pääsee, joten mikäs tässä. :)

Joulumieltä!

Millan kirjoitti...

Leppoisaa ja herkullista, jouluista viikonloppua!

Stansta kirjoitti...

Rauhallista, nautinnollista ja rentoa joulua sulle, Kummitus! =)

Celia kirjoitti...

Hyvää joulua!

Myös kalenterittomasta radiosta lähtee hyvät äänet. ;)

Minä kuuntelen radiota kännykästä korvakuulokkeilla, ympäristöystävällinen teko minulta, korvakäytävät vain eivät tykkää, kun ilmastointi ei toimikaan luomuna, hikoavat ja kutiavat mokomat.

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos toivotuksista kaikille, toivottavasti myös teidän joulunne on ollut nautinnnollinen ja rauhaisa.