lauantai 20. heinäkuuta 2013

Grillailua ja chillailua

Sain kutsun ystäväpariskunnan luokse grillailemaan. Ajelin bussilla itselleni aivan uudelle asuma-alueelle Helsingissä. Alueella on myös vanhaa asutusta, mutta ystävät olivat saaneet rapeantuoreen juuri valmistuneen rivitalokolmion. Olipas kaunis asunto! Yritin inistä, että koko asunnonsaaminen olisi minun ansiotani, kun rohkaisin paria asunnonhakuun viime keväänä. Isäntä kuitenkin totesi minun puhuneen vain asumisoikeusasunnoista. Hmph, kyllä minä puhuin vuokra-asunnoistakin, kun tiesin heidän odottavan perheenlisäystä.

Mutta oli niin tai näin, hieno uusi koti heillä oli. Melkolailla periferiassa, mutta näytti, että joka toinen naispuolinen oli raskaana, joten varmasti pian syntyvällä pienokaisella tulee riittämään seuraa. Kissatkin olivat kotiutuneet hyvin, ravasivat ylä- ja alakerran väliä, todennäköisesti uskoivat saaneensa uuden suuren kiipeilypuun.

Vaikka uhkailin, etten antaisi mitään tupaantuliaislahjaa, peruin puheeni, kun kaapissa oli sopivasti odottelemassa mutteripannu, josta tiesin ystävän haaveilevan. Samalla kantelin mukanani paketillisen kahvia ja maidonvaahdottimen, kun kerta olin aloittanut. Olipa ihanaa seurata ihmisen iloa! Autuaampaa on antaa kuin ottaa, tuli mieleen.

Isäntä kärvensi grillissä lihaa ja perunanyyttejä. Olipa kiva pitkästä aikaa päästä valmiiseen pöytään, mitä nyt rakentelin pienen fetasalaatin kyytipojaksi. Ruoka maistui, viini oli hyvää. Nauru raikasi. Pojat kävivät saunassa, sen jälkeen käväisimme naapurilähiön baarissa. Siellä oli tietenkin karaoke käynnissä, olipa siellä hyviä laulajia! Meillekin "manageri" antoi muutaman laulun hoilattavaksi. Kivat iltamat, totesin. Tarvitsen elämääni ystävällisyyttä ja ystävyyttä, sielu lepää ja nauttii. Ensi viikonloppuna menenkin sitten kissavahdiksi, mutta sitä ajattelen vasta ensi viikolla. Samoin ajattelen veljelle lupaamaani tulkkikeikkaa. Tulossa työntäyteinen rupeama.

3 kommenttia:

Nti Nokkela kirjoitti...

Ihana nähdä ja kiitos vielä lahjasta! Intoni ei ole laantunut :)

Asunto saatiin, kun nostettiin parilla sadalla kuukausivuokran määrää, että paljonko ollaan valmiita maksamaan. Samoin työsuhde kaupungilla ja aiempi asunto auttoivat :)

Anonyymi kirjoitti...

Uusi asunto on aina uuden syklin alku ja näin ollen tärkeä juttu joten tuparilahjoillakin on merkityksensä. Hankkimasi jutut ovat hyviä arkipäivän hommeleita enkä aina ymmärrä niitä, jotka ostavat kerran vuosisadassa käytettävät,hopeiset aterimet.

-kummitus- kirjoitti...

Ambra, hyvä, että nostitte vuokran määrää. Hieno ja kaunis koti!

Peppone, minulla ei onneksi ole varaa hopeisiin aterinlahjuksiin. :-D Pientä luksusta kuitenkin pitää aina olla.