lauantai 6. heinäkuuta 2013

Rikoo on riskillä ruma

Jumalauta, líikkumisviritykseni on muuttumassa tekstiiliurheiluksi. Nimittäin jos on huonot vehkeet, saa vammoja (liian pienet kengät tai farkut). Niinpä jouduin nöyrtymään, koska typerä käveleskelyharrastukseni jatkuu salassa edelleen. Matkasin töiden jälkeen Itikseen Puhoksen Inttersporttiin ja mietin, että nyt viimeistään sitten meni katu-uskottavuus.

Olin minä ihan freesi, vielä kun sinne saavuin. Jopa kenkien kokeileminen sujui sivistyneesti, mutta kun tuli aika siirtyä koppihoitoon, tiesin, että peli on menetetty. Yritin inistä myyjälle jotain, että eivätkös nämä housut kaikki ole aivan liian pieniä, että turhaan kai me näitä edes etsimme ja minä kokeilisin, mutta sitkeästi hän paimensi minut koppiin. Sitten alkoi hiki lentää. Tuijotin itseäni välillä peilistä, huutonauroin sisäistä kollonaurua. Naama on punainen, hikipisarat karehtivat ympäriinsä, ensimmäinen kokeilemani housussetti sanoo ritsräts ympärilläni, mutta näkyvää vahinkoa ei ole havaittavissa.

Saan housut jalkaan, pirteä myyjä kysyy verhon takana saako kurkata. Tietysti, sen takiahan minä siellä olen nöyryytettävänä, että 20-vuotias langanlaiha blondi voi sanoa minulle, että "Nuohan istuvat tosi hyvin. Eikö tunnukin tosi hyvältä? Mutta kokeile vielä noita toisia." Luojan kiitos, hän vetäisi verhon takaisin kiinni. Kaivan nenäliinapinon kassista, pyyhin naamaani, ennen kuin poistan puolivartalokondomin jaloistani ja vedän tilalle toiset. En uskaltanut enää katsoa naamaani peilista, ihme kyllä toinen pari sujahti jalkaan helpommin. Vaikka ne ovatkin nousuvettä odottavan pöksyt, jotkut ksitun kaprit, päätän, että ne lähtevät mukaan, koska ne menivät päälle. Enkä ihan oikeasti voi farkuissa kävellä, sen verran olen jo hiertymien kanssa tullut tutuksi.

Niinpä luottokortti huusi hoosiannaa satasen verran ja minä kävelin ulos kenkälaatikon ja firman mainoskassin kanssa. Mutta sain kengät ja housut. Kengissä onneksi oli todella hyvä alennus. Housut näköjään kannattaa jatkossa hankkia internetin syövereistä, pääsee halvemmalla, mutta menipähän nyt samaan nöyryytykseen. Pitää kyllä kehua palvelua Inttersportissa. Kun minua palveli kenkäosastolla nuori söpö poika, hän hankki minulle rättiosastolle henkilökohtaisen myyjän (sen blondin) ja vei kengät odottamaan kassalle. Hyvää palvelua, siitä kiitän. Mutta liike oli aivan sairaan kuuma eikä lihaville henkilöille ollut järjestetty takapoistumistietä.

Ilta meni hunningolla. Siirryin itäiseen Helsinkiin lapsenvahtiäidin seuraksi, puolisonsa oli hippaamassa kavereiden kanssa. Kuplajuoma oli viileätä, sitä oli riittävästi ja parvekeella oli ihanaa istuskella. Yöllä ajelin sitten taksilla kotiin, puolisonsa kanssakin kerkesin hetken seurustella. Humalaiset miehet, jotka rakashtavat vaimojaan, ovat ihania. :-D

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nyt on systeemit joten ei muuta kuin sandaalia toisen eteen!(vanha länsirannan sanonta).

Helvetti että mua taas - itseasiassa lähes joka kerta - nauratti sun ulosantisi ja tällä kertaa se oli takapoistumistie :D

(en voi vilkkaalle mielikuvitukselleni mitään joten heti välähti kuva jostain hämärästä kujasta ja ovesta josta purkautuu joukko hikisiä ihmisiä ulos :D )

Nti Nokkela kirjoitti...

Hehehe, naureskelen täällä ääneen sun kirjoitukselle :D

Kionaya kirjoitti...

Tiedän niin, miltä susta tuntui! Muistan, kun rohkeuksissani parisen vuotta sitten yritin ostaa bikineitä. Sovituskopissa meinasi itku päästä, kun kiskoin vaatekappaleita päälleni. Kun myyjäneitonen purskahti nauruun koppiin kurkatessaan, oli peli pelattu. Revin hikipäässäni kaitaleet päältäni, kiskoin omat vaatteet niitten sijaan miten sattuu ja ryntäsin kaupasta ulos. En ole siihen myymälään sen koommin astunu.
Onneksi sulla kävi paljon parempi tuuri myyjien suhteen.

Nti Nokkela kirjoitti...

Onpa ikävä kokemus Kionayalla. Kamala ajattelematon myyjä :(

-kummitus- kirjoitti...

Peppone, nyt on pakko harrastaa, kun on maksanut itsensä kipeäksi siitäkin ilosta.

Ambra, arvaa vaan, naurattiko minua siellä kopissa.

Kiona, voi helkkari, onpas ollut ajattelematon tyyppi. :-( Olisit laittanut asiakaspalautetta. Itse alan onneksi jo tottua olemaan nolojen tilanteiden nainen.

Nti Nokkela kirjoitti...

Uskon ettei naurattanut! Kuumat sovituskopit ja piukat vaatteet on kamala yhdistelmä. Mutta sun tapa kuvailla asioita on hersyvä! :D

-kummitus- kirjoitti...

Ei kun ihan oikeasti, minua nauratti siellä. Vaikka oli kuuma ja näytin kamalalta, niin näin itseni toisten silmin. Olin ihan kuin jostain kauhukomediasta...