tiistai 2. heinäkuuta 2013

Synnin palkka on pankkitilin äkkikuolema

On taas työmotivaatio kohdallaan. Uskalsin vihdoin laskea pankkikorttikuitit viikonlopulta. Voi hyvän tähden, että käyn kalliiksi itselleni. Minä sitä en ole köyhä enkä kipeä, kun kylille ottaannun. Mutta ei itketä, kun kivaa oli ja lomalla saa rillutella. Seuraava palkkapäiväkään ei loputtoman kaukana ole, kun vuokratyöfirmassa saa palkan kahdesti kuukaudessa. Nyt vaan on siirryttävä takaisin toimisto-olosuhteisiin uusien seikkailujen pariin.

Eilen tein kotitaloustöitä. Pesin uunin, jonka sotkin torstaina lasagnen nesteillä. Kyllä voi pohjaanpalanut tomaatti-juusto-maitoseos olla vittumaista hinkutettavaa uunin pohjasta! Onneksi on google ja onneksi ovat Martat. Sieltähän se apu jälleen kerran löytyi. Ruokasooda on joka kodin paras ystävä. Sen päälle vielä pesin pari koneellista pyykkiä. Siivoaminen jäi taas väliin, mutta vastahan minä juhannuksena riehuin nurkkia puhtaaksi. Sitä paitsi vielä on kesää jäljellä, viikonloppujakin!

Tomaatit kukkivat. Minä leikin mehiläistä ja pölytän kukkia vanupuikolla. Pitäisi ehkä joku halpa sivellin hankkia sitä varten. Chili ei ole vielä tehnyt yhtään ainoata kukkasta. Saa nähdä miten pitkään siinäkin menee, vai tuleeko tänä kesänä laisinkaan valmista. Onneksi edes yrteistä saa välittömän tyydytyksen lautaselleen.

Elämä on hieno paikka, vaikka uni katosikin viime yönä. Tunnin pätkissä näin jänniä unia. Mutta näin unia ja nukuinkin vielä, vaikka lakana välillä meinasi kuristaa ja patja muuttua uima-altaaksi. Hyvin menee silti, ensi yönä luulisi tulevan jatkuvampaa unta. Yltiöoptimismi pelastaa työn orjan aamun. (Sitä paitsi nythän on jo tiistai.)

7 kommenttia:

- S - kirjoitti...

Kyllä lomalla pitää vähän rillutella! Kituutettaan sitten syksyn pimeillä ja paikkaillaan taloutta. ;)

Uunissa todellakin maito on varmasti vittumaisinta, mitä voi sinne pohjalle kärähtää. Ja se haju...

Na-ta kirjoitti...

kyllä ne kotityöt vois kesällä joku muu tehä ... mutta pakko töihin palata ... Hyviä työpäiviä !

-kummitus- kirjoitti...

-S-, epäilen, että syksyllä keksin lisää uusia jännittäviä rillutteluja, kun synttäreitä on taas siellä ja täällä. Ja sitten ihan vaan kaamosta torjumaan, jonka jälkeen juhlin joulua... Minä tunnen itseni.

Joo, mukana haju. Paha haju.

Na-ta, minä kyllä yleensä ihan pidän pikkupuuhastelusta, mutta en "raskaan" viikonlopun jälkeen. Kiitos ja hyvää työtä teillekin!

Unknown kirjoitti...

Sehän se välil pinnaa kirraa, ku huomaa kuin kalliiks käy ittellee. No, onneks sul on työpaikka. :D

-kummitus- kirjoitti...

Onneksi on. On sekin hienoa, ettei tuossa itseensäsijoittamislajissa aivan yksin ole. Eikä edes tule sijoitettua yli varojensa, mutta liikaa kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Sinähän varsinainen energiapakkaus olet! :D

Eikä mun mielestä seitä rahanmenoa kannata surra sillä mistäs ne muistot kerätään jos ei maailmalta?

-kummitus- kirjoitti...

Nooh, aika tasaista energianjakoa oli se, vauhdikkaampikin olen ollut. Mutta siinä olet oikeassa, Peppone, että kannattaa elää silloin kun on elossa. Sitä ei paljon rollaattorilla rillutella, tai ainakin vauhti on hitaampi.