tiistai 14. lokakuuta 2014

Kurssikuulumiset

Mukavia, puheliaita, ystävällisiä norjalaisia oli täynnä pitkä viikonloppuni. Englantia puhuvat ihan suvereenisti, mutta jostain syystä he tahtoisivat vieraan puhuvan norjaa. Tai ainakin ymmärtävän, jos kuulevat tyypin ymmärtävän ruotsia. Ja aika paljon sellaisia tilanteita olikin paljon, että joukko ympärilläni haasteli norjaa ja minä ymmärsin osittain, mutta en suinkaan kaikkea. Miesten nimi on aina Hans Jotain (narraan, joo), naisille on annettu vähän monipuolisemmin norjalaisnimiä.

Finanssiasiat ovat nyt sitten katollaan muutaman kuukauden ajan. Lennot ostin ajoissa, ne olivat edulliset, vajaa 200 euroa. Rahaa meni aika paljon, osittain johtui siitäkin, että ostin itselleni yhden ihanan pellava-puuvillapaidan sekä villakaulaliinan. Me myös söimme joka päivä ulkona, Trondheimissa on hurja määrä erilaisia ravintoloita, varmasti jokaiseen makuun löytyy jotain. Julkinen liikenne toimii hienosti, lentoasemalta pääsee parilla bussilla ja junalla keskustaan, eikä edes maksa paljon. Tarjolla on myös paikallisliikenteen bussikortteja ainakin kolmeksi päiväksi, edullista matkustamista!

Ravintoloissa/ baareissa tuli jonkun verran notkua, mutta onneksi osa baareista oli yksityisiä. Hassua sinänsä, kun asian muisti vasta siinä vaiheessa, kun haistoi tupakin hajun ympärillään. Muisti, millaista oli Suomen baareissakin vielä muutama vuosi sitten. Tukka tuoksui pahalta aamulla. Sain soveliaasti huomiota molemmilta sukupuolilta. Sattui vain yksi moka yhdellä baarilla, kun yksi kaksimetrinen alkoi vonkaamaan minua. Ystävär tuli vetämään pois, että ei ei ei, tyyppi seurustelee. Mistä minä sen olisin tiennyt? Ei hän sitä minulle kertonut, kun tanssimaan vei ja pussailemaan pyrki. Karkasimme nopeasti paikalta.

Seuraava yrittäjä oli ystävän kaveri, joka vei meidät baarista kotiin. Kyyti maksoi puhelinnumeroni, mutta enpä usko, että hän sitä käyttämään tulee. Vaikutti siltä, että varmasti vientiä olisi, jos enemmän paikkakunnalla vaikuttaisin. Jos menen, menen kyllä muista syistä, siksi, että Trondheim on kaunis matala paikkakunta Nidelva-joen rannassa. Ympäriltä löytyy myös luontoa, merta ja vuoristoa, ihmiset ovat viehättäviä, norjan kielen kurssi oli erittäin onnistunut!

Ei kommentteja: