sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Syntymäpäiväjuhlat Sauna Hermannissa

Ystävä, entinen nuoreni, täytti 40 vuotta syyskuun lopussa. Lauantaina oli juhlan paikka, hän oli valinnut juhlapaikakseen Sauna Hermannin. Se olikin ensimmäinen kokemukseni yleisistä saunoista, ja jos saan sanoa, erittäin mukava sellainen. Viehättävä viisikymmentälukuinen sisustus, siisti sauna, leppeät löylyt, vaikka sähkökiukaasta tulivatkin. Naisten puolella saimme olla pienellä porukalla, kun suurin osa vieraista oli miehiä. Kun satuin saunaemännälle vilvoittelemaan mennessäni toteamaan, että pyyhe oli vähän naftin oloinen, hän kävi etsimässä minulle laajemman palttoon.

Ennen saunomista tapasimme tyttöporukalla Itäkeskuksessa. Haimme kertakäyttölasit kuplajuomaa varten, ostimme lahjaksi kellon syntymäpäiväsankarille ja kävimme syömässä Momentossa. Kympin kana-avokadopasta oli yllättävän herkullinen, ja mikä parasta, hiilihydraattipitoinen lounas piti nälän loitolla, etenkin kun saunalla oli vielä tarjolla napostelulautanen, pientä suolaista omien saunajuomien kera nautittavaksi.

Sauna Hermannia voi oikeasti suositella. Nyt kun paikka tuli tutuksi, luulen, että tulen käymään siellä jossain välissä ihan muutenkin saunassa, tunnelma on kuulemma hieno, vakituiset kävijät ottavat turistin vastaan suopeasti.

Baareissakin tuli rumuttua illan aikana, olimme aika meluisa seurue. Poikkesimme ainakin Stonesissa, Sling Innissä sekä On the Rocksissa. Olipa hauskaa rumuta Helsingin baareissa pitkästä aikaa! Tänään on sitten nojatuoli ollut ihmisen paras paikka telkkarin kera nautittuna.

Sen verran kuitenkin sain aikaan, että liotin ja raspasin jalkani. Sen päälle rasvaaminen teki hyvää. Olen sen elokuun loppuisen pedikyyrin jälkeen yrittänyt pitää jaloistani parempaa huolta, en tahdo niihin enää sellaisia kovettumia, kuin ennen pedikyyriä niissä oli. Itse asiassa voisin ostaa viimeistään joululahjaksi itselleni toisen pedikyyrikerran, se tuntui nimittäin aika ihanalta, kun joku hoiti jalat. Meinasin nukahtaa hyvään oloon.

Ei kommentteja: