perjantai 28. elokuuta 2015

Taidetta ja shoppailua

Perjantaina kävelin St. Stephen´s Greeniin. Se on mukava keidas kaupungin keskellä, ihmiset söivät eväitä, istuskelivat nurmikoilla, penkeillä, kuhertelivat, hölkkäsivät, syöttivät lintuja (bad idea, vrt. Hitchcock...). Itse vietin siellä reilun tunnin lueskellen ja välillä kävellen pitkin ihanan sokkeloisia polkuja. Kyllä sellainen muotoon kasvatettu luontokin välillä kaunista on. Phoenix Parkissakin kävin, mutta se taas on niin iso lämpäre, etten jaksanut siellä kauan roilata.

Kävelin vähän lisää ympäri puiston laitoja, olin edellisenä iltana bongannut telkkarista People´s Art tapahtuman mainoksen. Sepä vasta mukava sattuma olikin, voin suositella lämpimästi jos syyskuun tapahtuman aikohin olette maisemissa. Aikaa meni, mutta koska minusta on kiva tuijotella taidetta, ei se haitannut. Pääsin juttelemaan taiteilijoiden kanssa ja tapasin mielenkiintoisia ihmisiä.Lähtihän tapahtumasta vähän tämän näköinen pieni juttu mukaan (teema oli sama, mutta piirros erilainen). Äsken sain viestin, että postilla töissä oleva ystäväni lupasi ottaa piirroksen kierrokselle mukaan ja toimittaa minulle henk.koht. kätösiin. Nimittäin taiteilijasetä lähetti sen minulle, ei tarvinnut sulloa laukkuun rutistumaan.

Kun olin näännyksiin saakka ruokkinut itseni henkisesti, bongasin taas jonkun pubin ja kävin myöhäisellä lounaalla. Reissun aikana kävin lounastamassa ulkona ja illaksi kävin take away evästä. En vaan saanut itseäni lähtemään yksin ravintoloihin syömään. Pubeissa kyllä osasin poiketa drinksuilla, mutta itse asiassa kovin hillitysti käyttydyin. Ei juuri kiinnostanut sinne saakka lähteä kaatuilemaan tuhannen tuubassa. Enkä oikein uskaltanutkaan, kun mene tiedä, mitä olisin saanut aikaan.

Sitten tein vakavamielisen shoppailukierroksen. Löysin suurimman osan tuliaisista ja Dunnesilta kolme työpaitaa. Siinäpä edullinen ostospaikka! Ja ihan soivia riepuja, laadusta en mene väittämään sitä enkä tätä, mutta hintaansa nähden jos vaikka vuoden voin niitä pitää, niin ei mene paha pilalle. Kävin minä muissakin isoissa, mutta niissä olivat heti hinnat aivan toista luokkaa. Boutiquet jätin rauhaan eikä varsinaisista matkamuistomyymälöistä löydä kuin joutavaa tuubaa.

***
Eilen siivosin. Että minä inhoan siivoamista, mutta toisaalta koska siivoan niin harvoin, jäljen todella huomaa. Nyt nuohosin paikat oikein viimeisen päälle ja nyt vielä pesen vähän tyynyjä, peittoja ja mattoja. Olipa ihana nukkua viime yönä, mutta kädenselkämykset ovat täynnä ihottumatipluja, olen allerginen kaikille mahdollisille pesuaineille, tuli taas todettua. Pitäisi aina muistaa hanskat!

Sain viimeisen laskun hammaslääkärikeikoistani. On se lysti vielä toistaiseksi edullista verrattuna yksityisen palveluihin. Hintaa kahden hampaan paikkaukselle ja fluoraukselle tuli eur 91. Kyllä yhteiskunta vielä toistaiseksi pitää huolen omistaan ainakin tässä suhteessa. Edelleen tutkiskelen toista tissiäni, välillä olen sieltä jotain löytävinäni, välillä taas en. Ehkä ensi viikolla kysäisen työterveyshuollosta, pääsenkö tutkittavaksi vai meneekö sekin yhteiskunnan pitkään piikkiin.

Mutta nyt on luvassa aamusauna ennen aamukahvia. Loma on hieno asia!

Ei kommentteja: