maanantai 27. elokuuta 2012

Perhosbongari

Olipas leppoisa viikonloppu! Kyllä nyt edes kerran kesässä olisi päästävä kuuntelemaan hiljaisuutta, saunomaan lempeissä löylyissä, meditoimaan laineiden liplatuksen tahtiin, lukemaan, ottamaan pari piristävää ruokajuomaa, juoksemaan karkuun hirvikärpäsiä, syömään liian hyvin ja istumaan ulkovessassa pelkäämässä, koska saa genitaalilävistyksen. Ainoa huono puoli oli naapurimökin piski (bichon frise), joka kuvitteli, että olemme hänen tontillaan. Meinasivat hermot mennä sen verran tehokkaasti räksytykseen, että uhkasin tehdä sessestä rukkasen.
Amiraali

Ilma oli mitä parahin. Lämmin ja leppoisa, vain torstaina mennessä satoi, muuten paistoi aurinko. Sunnuntaina suorastaan harmitti lähteä takaisin sivistyksen pariin, vaikka toisaalta sen verran pölyinen oli vuokramökkimme, että silmät, keuhkot ja nenä kiittivät siirtymisestä imurien valtakuntaan. Luin lähes koko kirjan, haistelin luontoa, bongailin perhosia. Sitruunaperhonen oli liian nopea, siitä en kuvaa saanut.
Suruvaippa

Harmi, kun on köyhä. Ei ole joka viikonloppu vara vuokrata autoa ja maksaa mökkivuokraa. Mutta kerran kesässä on! Ja vielä on kesää jäljellä! Etenkin minulla, kun ei muuta olekaan kuin vapaata aikaa (ja vajuva pankkitili, mutta se siitä). Ai niin ja jos kenelläkään on neuvoja hirvikärpästen kemikaaliseen tai biologiseen torjuntaan, saa kertoa, verkkotakki minulla on jo. Elukat kilpailevat vahvasti Suomen etovin eläin palkinnosta.
Ystäväisen ottama tunnelmakuva


2 kommenttia:

Nti Nokkela kirjoitti...

Uh, Bichonit kyllä osaa räksyttää... Ja hirvikärpäset, brr! Ketkä mutt siitä etovin eläin palkinnosta kilpailevat? Minusta hirvikärpäset pääsee kyllä ykköspallille (yäk)... Mökkeily muuten kuulostaa kivalta!

-kummitus- kirjoitti...

Jaa. Pisti ihan miettimään, että mitä ne muut etovat ovat. Esim. täit ja kihomadot pääsevät sille listalle. Olisi niitä muitakin ällötyksiä, jos vaan jaksaisin miettiä.