torstai 9. elokuuta 2012

Tiskinisse

Perverssi kun olen, rakastan tiskaamista. Helppohan sitä on rakastaa, kun on vain tasan yksi ihminen suttaamassa ja usein vielä käytän samaa kuppia ja kulhoa useamman päivän. Huuhtelen kuumalla välillä. Sitten jos joku sattuu kylään ja saa kokata sydämensä pohjasta, tulee tietysti enemmän tiskattavaakin. Kaikkein ihaninta tiskaaminen on pienessä krapulassa, siinä tavoittaa kovin meditatiivisen olon. Viruttelen astioita pitkään ja hartaasti ja puhdasta tulee.

Sitä minä aina välillä ihmettelen, kun törmään vieraissa astioihin, jotka on jätetty ulko- tai alapuolelta pesemättä. Sellaisia pinttyneen rasvaisia nihkuloita, jotka tahtoisi käydä pesemässä ennen kuin niille ruokaa lappaa. Siinä vaiheessa ryhdyn minäkin ymmärtämään astianpesukoneita. Ne kuitenkin saavat tasaisen suttuisen jäljen joka puolelle. Paitsi tietysti jos on puhdas pesukone. Hmph. Mutta mikä ihme siinä on, ettei osa ihmiskunnasta ole koskaan oppinut tiskaamaan? Kannattaa vaihtaa myös tiskiharja ja tiskirievut säännöllisesti, samoin pesusienet. Eikö ole kotona tai kotitaloustunnilla koskaan opetettu vai eikö kiinnosta? Sitten ihmetellään, kun saadaan kaiken valtakunnan oksetti- ja paskattitaudit.

Minä en mikään hygieenisyyden kukkanen ole, sitä en väitä. Mielestäni ihmisen kuuluukin saada basiliskoja ja sisiliskoja, ettei sitten heti ensimmäiseen sairastu ja pilaa lomamatkojaan, mutta lautasten ja lasien kyllä kuuluu olla puhtaita. Esteettinen silmäni sanoo, että ruoka maistuu paremmalta puhtaalta astialta ja kattauskin näyttää kauniimmalta. Ehkä minun pitäisi hakeutua tiskaajaksi, josko siinä vihdoin pääsisin toteuttamaan todellista kutsumustani.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Puhut vähän, mut asiaa!

-kummitus- kirjoitti...

Niijjotta sullon miun luonto? ;-D

Maria kirjoitti...

Yäh, nihkulat.

On tiskaaminen ihan mukavaa hommaa, mutta en minä sitä(kään) krapulassa tee :D Ja tiskikonekin on aika kiva, mutta hyvin pärjää ilmankin.

-kummitus- kirjoitti...

No joo. Mie taidan olla vähän pärvers tässä asiassa. ;-D

stansta kirjoitti...

Mä oon 45 vee eikä mulla ole koskaan ollut tiskikonetta. Itse kun käsin pesen, niin kaapista ei koskaan löydy likaista astiaa. Äiti oli vuosikaudet varoittava esimerkki siitä kun säästetään vettä ja tiskiainetta, yäh. Miksi ei pesis kunnolla kun pestävä on kuitenkin? =)

-kummitus- kirjoitti...

Sullon niin mun luonto tässä asiassa, Stansta. ;-D

Minulla oli käytössäni tiskikone avioliiton aikaan, mutta v*ttuunnuin siihen(kin), kun olin ainoa, joka sinne astioita työnsi.

Oli mökillä vähän kamalaa, kun oli siten kuten pestyjä astioita eikä oikein ollut mahdollisuutta pestä niitä uusiksi, mutta sielläkin selvisin hengissä. Puuh.